• 2

Šefovi širom sveta u problemu, radnici se svađaju: Kako ih nagovoriti da se vrate u kancelarije?

Mnogi radnici koji su u međuremenu vraćeni u kancelariju radije bi nastavili da rade svoj posao od kuće, bar nekoliko dana u nedelji

  • 2
rad od kuće, laptop

Foto: Pixabay

Nije da im se ne dopada ideja povratka, nego su shvatili da zaista vole život kod kuće (kao i rad). Povratak u kancelariju, odnosno njegovo izbegavanje, postaje glavna tema razgovora na kolektivnim sastancima jer kompanije pokušavaju da nateraju zaposlene da napuste svoje improvizovane stolove u spavaćim sobama, kuhinjske stolove, terase ili dvorišta za nekada poznato okruženje dobre stare kancelarije.

Nekoliko istraživanja koje su radile svetske kuće se poklapaju, a poslednje od Vels Fargo koje je objavljeno, pokazalo je da je 42% od 1.094 anketiranih radnika u avgustu imalo pozitivno mišljenje o radu na daljinu, u poređenju sa 14% koji su to videli negativno.

Gotovo trećina od 1.200 američkih kancelarijskih radnika koje je u junu anketirala konsultantska kuća izjavila je da bi više voleli da se nikada ne vrate u kancelariju, dok je 72% reklo da bi želelo da radi van kancelarije najmanje dva dana u nedelji.

Donedavno, za one koji su imali sreće da zadrže posao, kao i da ga obavljaju od kuće, pitanje da li žele da se vrate u kancelariju bilo je teoretsko. Sada su izgledi stvarni.

Morgan čejs je svom najstarijem prodajnom osoblju rekao da treba da budu u kancelariji do 21. septembra (postoje izuzeci za one koji imaju zdravstvenih problema). U drugim firmama radnici se ohrabruju da se vrate, a zaposleni raspravljaju da li to znači da imaju izbor da odustanu od povratka.

Istraživanje jedne druge kuće, postavilo je jednostavno pitanje: "Čemu se najviše radujete kad se vratite u kancelariju?" Otprilike polovina je ukazala na drugarstvo sa kolegama, iako je 20% reklo da se ne raduju baš ničemu.

Dalje, istraživanja širom sveta ukazuju na sličan zaključak a to je da gotovo dve trećine radnika kaže da su produktivniji kada rade od kuće - pa čak i sa decom ili partnerom u blizini. JPMorgan dodatno ukazuje da se pokazalo da je produktivnost najmanja među mlađim radnicima ponedeljkom i petkom.

Istovremeno, žene su na to gledale mnogo pozitivnije od muškaraca i zapravo, mnogo njih je više radilo od kuće i pre pandemije.

Kako je u vašoj kancelariji, da li se radujete povratku kući?

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>