• 0

Nivo stresa vam raste, a produktivnost pada? Ove biljke prave veliku promenu

Stručnjaci kažu da biljke mogu da podstaknu na rad, do čak 15 odsto. Da li se slažete?

  • 0
laptop, rad, posao, biljka

Da li verujete da biljke podstiču produktivnost na poslu? / Foto: Pixabay

U današnjem poslovnom svetu stvari manje-više funkcionišu ovako: brz tempo rada, mnogo radnih sati u danu, malo spavanja i odmora, nošenje laptopa kući, proveravanje mejlova i poruka uveče ili u toku noći, neredovna ishrana... Svima se barem nešto od ovoga desilo, zar ne?

Dodatno, ovu godinu će mnogi pamtiti samo po koroni, izmenama u načinu radu i psiho-fizičkom umoru. Milioni ljudi su u trenu napustili svoje kancelarije i počeli da rade od kuće, a sve se odrazilo na posao i lično blagostanje. Nekima je nov način rada prijao, dok je drugima uticao na pad produktivnosti.

Iako mislite da je za dobro urađen posao jedino bitno to koliko radite, varate se. Dokazano je da efektivnije rade oni u čijim firmama je radno vreme pet do šest sati dnevno, kao i oni okruženi zelenilom ili smešteni uz prozor u kancelariji, tako da gledaju ka svetlosti.

Ako odlučite da svoj dom ili radni prostor obogatite biljkom, ovo je najbolji izbor.

Zeleni ljiljan (biljka Spajder)

 

Ne zahteva mnogo brige, a privlači toksine iz vazduha, što je posebno sada pogodno. Možete je posaditi u saksiju ili viseću korpicu, ne treba je često zalivati i može živeti pod fluorescentnim svetlima.

 

Zamija

 

Biljka novca i sreće, vrlo često se koristi u kancelarijama i domovima. A sada ide najbolji deo priče o njoj... Ako niste vešti u negovanju biljaka ili zaboravljate da ih zalijete, zamiju treba zaliti samo 4 puta godišnje!

 

 

Peperomija

 

Odlična je za kancelarijski prostor jer je mala, a možete je saditi i veoma lepo dekorisane saksije. Drži se na stolu i trebalo joj malo svetlosti da bi opstala. Poznata je kao "sobna biljka s neobičnim listovima".

 

Spatifilum

 

Izvrsna kućna i kancelarijska biljka. O njoj se vrlo lako vodi računa, a i veoma je lepa. Ne zahteva mnogo svetlosti i, zapravo, previše zalivanja joj šteti. 

 

 
 
 
View this post on Instagram

Finally, a lily on my little peace plant. ✌🏼A post shared by Georgia Barnes (@georgiabarnesau) on

 

Indijansko pero

 

Ako vam nikako ne ide od ruke briga o biljkama, ne brinite, ovu ne možete da "ubijete". Štaviše, previše brige i zalivanja joj odmaže u razvoju, a veoma je dekorativna za radni prostor.

 

 
 
 
View this post on Instagram

Super excited that my #motherinlawstongue plants came in the post this week. 📮✉️ I bought two to put in the bedroom for better air. 😍😍😍 Each pot had 3 plants so I've separated them into four pots to give them more room to grow. 🐍 🌱⠀ .⠀⠀ .⠀⠀ .⠀⠀ #theoaksprout #frugalgardening #plantsofinstagram #plantsmakepeoplehappy #instaplants #instaleaves #plantsarefriends #urbanjunglebloggers #houseplantclub #houseplantcentral #planttherapy #apartmentgardening #ihavethisthingwithplants #plantstyling #greenthumb #plantparenthood #planthoarder #abmplantlady #botanicalpickmeup #nasacleanairstudy #nontoxichome #snakeplant #snakeplants #sansevieria #sansevierias #motherinlawstongue #sansevieriatrifasciata #futurasuperba #ruscaceaeA post shared by 🌱TheOakSprout by Ness (@theoaksprout) on

 

Video: Sve što treba da znate o sezoni ambrozije: Spremite maramice i pumpice za inhalaciju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>