• 0

Ove fraze na radnom mestu nisu nimalo bezazlene: Da li vam se kolege često tako obraćaju?

Jedna korisnica Tvitera je napisala da je njena "omiljena" korporativna fraza - "Pomalo sam zbunjen/a", za koju kaže da je "apsolutni bes maskiran kao profesionalna ljubaznost"

  • 0
devojka, posao, laptop

Foto: Pixabay

Tviter je, obično, omiljeno mesto za razmenu mišljenja, zapažanja, i naširoko ga koriste ljudi iz poslovnog sveta. Sama forma ove mreže nam dozvoljava da se izrazimo kratko, sažeto, ali da "ubodemo" poentu.

Jedni od zanimljivijih tvitova koji su se pojavili vezani su za tzv. "korporativne fraze", ili rečenice kojima se služe kolege ili šefovi, kako bi drugome preneli poruku, ali na skriven način.

S druge strane, ma koliko da ne žele nekoga da uvrede, neke fraze su toliko ironične da je nemoguće ne primetiti šta se krije iza njih. Na primer, "Kao što sam napisao/la u poslednjem mejlu", klasičan je odgovor kada neko "fino" želi da vas opomene da bolje i pažljivije čitate poruke.

To je ujedno i jedna od stvari koja zaposlene najviše nervira: kada moraju više puta da ponavljaju ono što su već rekli, samo zato što kolega nije bio posvećen poslu.

Jedna korisnica Tvitera je napisala da je njena "omiljena" korporativna fraza - "I’m a little confused" (Pomalo sam zbunjen/a), za koju kaže da je "apsolutni bes maskiran kao profesionalna ljubaznost".

 

Oglasili su se i drugi:

1. "Obavestite me ako vam treba još nešto - Ne kontaktirajte me više nikad".

 

2. "Žao mi je. Izgleda da moj mejl verovatno nije bio jasan. Nadam se da će ovo pomoći - Ili ste glupi ili ste namerno ignorisali ono što sam rekla/pitala".

 

3. "Pustiću vas dvoje da preuzmete posao odavde - Nisam deo ovoga i ne želim da budem".

 

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>