• 2

Pametno brajte bračnog partnera: Ovo su najbolje, a ove najgore profesije za opstanak veze

Prema aktuelnom istraživanju, najveće šanse za razvod braka imaju zaposleni pri vojsci, a najmanje šanse imaju teolozi, logopedi, stomatolozi...

  • 2
Stomatolog, zubar

Foto: Pixabay

U SAD se gotovo polovina brakova završi razvodom, za koji naravno uvek ima barem nekoliko razloga. Ipak, istraživači su se bavili i time koliko ono čime se bave supružnici - utiče na opstanak njihove veze? Ovo su rezultati koji će, možda, iznenaditi mnoge.

Time se konkretno bavio sajt za proučavanje karijere, Zippia. Prema studiji, istraživači su prikupili podatke američkog Popisnog biroa kako bi otkrili koje su karijere imale najviše i najniže stope razvoda. Proučavali su specifične stope razvoda na osnovu pojedinačnih pozicija do 30. godine i otkrili da oni, zaposleni pri vojsci, imaju velike šanse da se razvedu.

Najlošije rangirani bili su vojni nadzornici prve klase, sa stopom razvoda od 30%. Nekoliko drugih inženjera i tehničara čine ostatak liste. Na "drugom kraju" liste nalaze se one profesije (funkcije) koje sa sobom nose rizik od razvoda na nivou od svega 5 odsto.

Najviše šansi za razvod imaju:

Vojni nadzornici prve klase, logističari, automobilski servisni tehničari i mehaničari, hemijski tehničari, negovatelji životinja, bibliotekarski pomoćnici, činovnički tehničari, tehnolozi, medicinski tehničari, tesari, menadžeri upravnih službi, poreski inspektori i agenti.

Najmanje šansi za razvod imaju:

Operateri TV, video i filmskih kamera, teolozi, logopedi, stomatolozi, analitičari menadžmenta, arhitektonski i inženjerski menadžeri, glavni izvršni direktori, menadžeri transporta, skladištenja i distribucije, pravni radnici, nastavnici u domenu specijalnog obrazovanja, prodavci, uslužni radnici, mašinski inženjeri.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    30. septembar 2020 | 22:29

    Kad bi covek znao gde ce pasti on bi seo😉

  • Siki

    1. oktobar 2020 | 06:35

    Ju ju, pogodili sva zanimanja, pa šta bi sa pica majstorom.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>