• 1

Najglasniji ste u društvu i uvek imate mišljenje o svemu? Ovo je posao za vas, plata je odlična

Njihovo polje delovanja su TV spektakli, kao što su razni rijaliti programi ili popodnevni programi u kojima se otkrivaju novi talenti

  • 1
Novac, posao, dolari

Foto: Shutterstock

U Italiji se pojavilo novo, dobro plaćeno i, pre svega, televizijsko zanimanje: "prodavac svog mišljenja" (opinionista).

Kako kaže autor teksta u listu "Domani", Valter Siti, "da bi neko bio prodavac svog mišljenja, nije potrebno da bude neki ekspert niti tehničko lice, nije neophodno da ima ideje, važno je da ima mišljenje o svemu i svima".

To su osobe sa kojima voditelj televizijskog programa "priča" o svemu i svačemu, a opinionisti se šetaju od jednog do drugog programa i kanala, što znači da nije neophodna ni specijalizacija.

Njihovo polje delovanja su TV spektakli, kao što su razni rijaliti programi (Veliki brat) ili popodnevni programi u kojima se otkrivaju novi talenti, sportske emisije ili noćne televizijske trač - partije, piše autor članka.

Prvi zadatak prodavca svog mišljenja je da se svađa. Gledanost njihovih programa je velika, mnogo iznad onih u kojima se produbljeno tretiraju aktuelne društvene teme, zaključuje Siti.

- Tako se kod gledaoca stvara utisak da ideje ništa ne rešavaju, već jedno misljenje važi, kao i drugo, sve dok voditelj programa ne isključi mikrofon - dodaje on.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>