• 0

Ne biste verovali šta im je palo na pamet: 10 bizarnih "opravdanja" za nedolazak na posao

Domišljati radnici su svojim šefovima, tokom godina, navodili razne razloge za odsustvovanje. Ipak, imaju li ovi izgovori ikakvog smisla?

  • 0
pas, dog

Foto: Unsplash

Postoje ljudi koji rade i kada su bolesni, kao i oni koji često slažu da su bolesni kako ne bi radili, a postoje i oni koji umesto prehlade - koriste neke druge izgovore da ne dođu na posao.

Podaci koje su šefovi "skupljali" u prošlosti, od svojih radnika, zaista navode da se zapitamo - kome je tako nešto moglo pasti na pamet? Odgovor je: mnogima.

Naime, istraživanje je pokazalo da oko 30 odsto radnika najmanje jednom godišnje slaže da je bolesno, kako bi izbeglo radne obaveze. Sa sajta "CareerBulider" kažu da se "svaki put, kada rade anketu, iznenade nekim novim izgovorom i kreativnošću zaposlenih".

Ne znamo da li su neki domišljati radnici zaista uvereni da će im šef poverovati, ali znamo da se ova "opravdanja" svrstavaju među 10 najbizarnijih. Inače, istraživači su skupili čak 2.000 čudnih opravdanja u poslednje vreme.

Da počnemo...

Jedna žena nije došla na posao jer joj je pozlilo od previše čitanja, dok drugom radniku alkotest nije "dozvolio" da upali kola. Tu su i oni koji ne mogu da dođu na posao jer imaju slomljeno srce, kao i zaposleni sprečen da radi zato što njegovu preminulu baku ekshumira policija radi istrage.

Mislite da je ovo već dovoljno bizarno? Tek smo na pola puta.

Jedan radnik je rekao šefu da nije došao na posao jer je zaboravio da su ga zaposlili, dok je drugi radnik zaglavio nožni prst u slavini. Među ostalim izgovorima su i: "pas je imao nervni slom", "iznervirao/la sam se zbog serije", "ugrizla me je ptica" i "farbala sam se kod kuće, pa mi je kosa sada narandžasta".

Da ste šef, da li biste poverovali ovim zaposlenima?

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>