• 1

Ovo će biti najvažnija veština u 2021. godini: Naviknite se na vreme

Nije bitno gde si, sve dok radiš kvalitetno i na vreme? Da li svi misle tako?

  • 1
Frilenser, rad od kuće, laptop, rad u prirodi

Foto: Pixabay

Kada je sada jasno i poslodavcima radnici ne zabušavaju kad nisu u kancelariji jer su sami prvi put radili od kuće (bar pojedinim).

Ukoliko ste navikli da radite tako da potapšate po ramenu kolege svaki put kad imate pitanje ili ste sve sastanke odrađivali licem u lice, iduća godina bi mogla biti izazovna za vas. Nova veština, koju će svi morati da savladaju, je rad na daljinu ili popularno zvan "remote" rad.

IT se najbrže prilagodio kada su mnogi bili prisiljeni po prvi put da rade od kuće. Međutim, i druge industrije, htele ne htele moraju da krenu tim putem.

"Remote" je kompletno novi način rada na kojem će uspešne kompanije biti izgrađene u budućnosti. Taj način rada objedinjuje primenu tehnologije, komunikacijske veštine, kao i potpuno nove načine organizacije kompanije. Tipična greška koju kompanije pokušavaju je da kopiraju okruženje koje su nekad imali u kancelariji.

Najvažniji element za uspešan remote rad je - nedvosmislena pisana komunikacija. Kad izostane neverbalna komunikacija povećava se mogućnost da ostanete izgubljeni u prevodu. A svako dodatno pitanje produžuje vreme potrebno za neku informaciju.

Očekivano, prednosti su brzo prepoznate i u drugim industrijama, od fleksibilnosti, veće produktivnosti, uštede vremena i putnih troškova. Iskustvo pokazuje da na daljinu kompanija može potpuno normalno da funkcioniše. Tako su i neki poslodavci naučili da radnici ne zabušavaju kad nisu u kancelariji jer su sami prvi put radili od kuće.

Nije bitno gde si, sve dok radiš kvalitetno i na vreme.

Ali nije sve baš tako sjajno. Ono što su svi otkrili je da remote rad nije samo pitanje produktivnosti. Veliki deo kancelarije je stvaranje društvenih odnosa. Kancelarija nam pruža mogućnost da se povezujemo s ljudima i gradimo prijateljske odnose. A isto tako je dobro i da ne sedimo cpo ceo dan u pidžami za kuhinjskim stolom.

Bilo da ste za jednu ili drugu opciju, činjenica je da je "remote" posebna veština u arsenalu moderne kompanije, i onaj ko je kvalitetnije savlada, u nekoj novoj budućnosti rada biće konkurentniji.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dido

    30. novembar 2020 | 16:55

    Sve vodi ka robotizaciji ljudi, a mi se bunimo protiv Bila Gejtsa. Vakcine u saradnji sa 5G će nam pomoći i ubrzati robotizaciju. Juriš u budućnost !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>