Kompanije sve više zadiru u privatnost kandidata za posao. Na ova pitanja ne morate da odgovorite

Važno je da znate svoja prava. Poslodavci i dalje postavljaju pitanja koja ne bi smeli, jer su tvrdnje potencijalnih zaposlenih o tome - teško dokazive

Komentari

 • Boki

  Pa vi nemojte da odgovarate ako vam ne treba posao

  3
  4

  Podelite komentar

 • JA

  Kad sam isao pre nekoliko meseci isao na razgovor za posao, za najobicniju poziciju, pitali su me sve od navedenog, i vise, kao da sam konkurisao za doktora nauka, a ne za dispecera! I prosek u osnovnoj i srednjoj, da li imam neke bolesti, da navedem i svoje lose osobine, sa kim zivim, zasto sam otisao sa prethodnog posla i sl. I iako sam radio 5. godina na toj poziciji ranije, i imam vise skilova i obrazovanja od tog sto pozicija zahteva, nisam dobio posao. A brzo i kucao, bili impresionirani na testu, opusten, samopouzdan. Samo veze i vezice ovde prolaze.

  13
  0

  Podelite komentar

 • 7890

  A kad popunjavaš obrazac za USA vizu, ne da zadiru u lične stvari, već te pretresu do devetog kolena i onda te obaveste da si bezbednosno opasna osoba ili potencijalni imigrant, iako ideš, ili bi voleo da odeš da posetiš rođeno dete. O čemu mi pričamo!?

  11
  0

  Podelite komentar

 • Nebojša

  Potpuno idiotski. Sasvim je logicno da znate s kim imate posla. Moj prijatelj je u USA konkurosao za posao. I poslodavac ga je pitao sve i svasta i hobije i porodicu sve. Na kraju razgovora je rekao PRIMLJENI STE. Moj prijatelj mu je rekao, ali nismo nista o struci i mom znanju razgovarali. Na to je dobio odgovor, meni je bitno da vidim kakav ste covek, sta vas zanima, a sto se tice znanja, vi ste naveli sta znate. Ako to ne znate dobicete odmah otkaz i preporuku da vas niko ne zaposli jer lazete da imate znanje koje nemate. Ja se nadam da imate to znanje i dobrodosli u kompaniju. Moj stav je da ovakvim pitanjima tj zabranjenim pitanjima bolje reci stite se klovnovi, prevaranti, lencuge, bitange, barabe, neznalice, probisveti, foliranti,... Sasvim je logicno postaviti gro od tih pitanja, ne sva ali 75% svakako.

  8
  1

  Podelite komentar

 • Majkl Džondar

  Kažeš im da nemaju prava to da te pitaju a oni: "sledeći". Pa baš ne smeju.

  11
  1

  Podelite komentar

 • Djole

  Pa koja je poenta ovoga napisanog koliko znam nismo u SAD-u nego u Srbiji. Bolje napišite sta sme a sta ne sme kod nas u državi.

  11
  0

  Podelite komentar