• 0

Bivša nastavnica je danas jedna od najbogatijih žena u Kini, a za sve je "kriv" tečni deterdžent

Njeno bogatstvo sada se procenjuje na 8,6 mlijardi dolara

  • 0
Deterdžent, veš mašina Foto: Shutterstock

Pan Dong nekada je bila nastavnik hemije u jednoj školi u Kini, a danas, dve decenije kasnije, ona je jedna od najbogatijih žena u ovoj zemlji.

Ova 55-godišnjakinja je direktor kompanije „Blue Moon“i supruga njenog osnivača. Kompanija koja se bavi proizvodnjom sapuna proteklih je godina prestigla i neke od najpoznatijih brendova u ovoj branši i postala najprodavanija marka u Kini.

Sa akcijama koje su ove godine skočile za 13 odsto na berzi, njeno bogatstvo sada se procenjuje na 8,6 milijardi dolara, pokazuje Blumbergov indeks milijardera.

Sve je počelo pre deset godina kada su se Pan i njen muž obratili savetnicima iz fonda za investiranje i rekli da žele da stvore prvi kineski tečni deterdžent. Njihova firma tada je bila finansijski stabilna, ali mala.

Nakon početnog gubitka novca do kog je došlo zbog visokih troškova proizvodnje novog proizvoda, njihova ideja se ipak vremenom isplatila. Dodatan podsticaj dobili su u godini korone, kada su se sva domaćinstva više okrenula čistoći i dezinfekciji i kada je prodaja njihovih proizvoda drastično skočila.

Pranje ruku, ruke, higijena, sapun Kompanija proizvodi i sapun, Shutterstock

Njihova kompanija je pravi primer kako jedan lokalni brend može da pobedi svetski poznate brendove na tržištu.

Pan, koja je i žitelj Kanade i Kine, diplomirala je na organskoj hemiji i dugo je radila kao nastavnik u školi. Kompaniji se pridružila 1994. godine i tu je iskoristila svoja menadžerska i tehnološka znanja i pomogla kompaniji da uspe.

Tokom pandemije korona virusa udeo ove kompanije na tržištu je skočio neverovatnih 300 puta.

Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će odlepiti za njim

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>