• 1

Rajan ima 9 godina i zaradio je 30 miliona dolara na onome što deca najviše vole

Njega opisuju kao dečjeg influensera

  • 1
Rajan Kaji Printskrin: Ryans World

Devetogodišnji dečak zaradio je 30 miliona dolara za godinu dana od otvaranja i pregledanja igračaka i igara na YouTube-u i treću godinu zaredom nosi titulu najplaćenijeg Jutjubera.

Rajan Kaji iz Teksasa zaradio je 29,5 miliona dolara, kao i dodatnih 200 miliona dolara od igračaka i odeće s robnom markom Ryan's World, uključujući pidžamu Marks & Spencer.

Takođe je potpisao neotkriveni, ali verovatno višemilionski ugovor za sopstvenu TV seriju na dečjoj televiziji.

Kaji, kojeg opisuju kao "dečjeg influensera", prvi je put počeo snimati u martu 2015. godine nakon što je pogledao druge kanale za pregled igračaka i pitao majku: "Kako to da nisam na YouTube-u kad jesu sva ostala deca?"

Njegova porodica - koja je svoje pravo prezime Guan promenila u njegovo online prezime Kaji - sada vodi devet YouTube kanala. Ryan’s World bio je najpopularniji s 41,7 miliona pretplatnika i 12,2 milijarde pregleda. Kajijev najpopularniji video ima više od 2 milijarde pregleda, što ga čini jednim od 60 najgledanijih videa ikada na YouTube-u.

Međutim, Kaji i njegova porodica sada se suočavaju s pretnjom istrage američke Federalne trgovinske komisije zbog navoda da sponzori videozapisa nisu pravilno objavljeni.

- Gotovo 9 odsto videozapisa uključuje barem jednu preporuku proizvoda koji se plaća za predškolsku decu, grupu premladu za razlikovanje reklame od recenzije - navodi se u prigovoru potrošačkog nadzornog tela, Truth In Advertising.

- Ovi oglasi često prikazuju nezdravu hranu - objašnjavaju.

Ukupno deset najboljih YouTube zvezda s najvećom zaradom odnelo je ukupno 211 miliona dolara, navodi poslovni magazin Forbs, koji je u petak objavio analizu njihove procenjene zarade između juna 2019. i juna 2020.

Na drugom je mestu bio Džimi Donaldson, poznatiji kao Mr Beast, koji je zaradio oko 24 miliona dolara i novi je član YouTube-ove liste bogatih. Donaldson (22) je poznat po vratolomijama, uključujući smrzavanje u ledu i davanje ogromnih svota novca strancima koji se takmiče u njegovim izazovima. Takođe zarađuje od prodaje robe i partnerstva s brendovima.

Video: Cena najjeftinijeg sata je u iznosu komfornijeg stana u centru Beograda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>