• 1
 ≫ 

Top 5 komada koje svaka poslovna žena treba da ima u svom ormaru

 ≫ 

Postoje univerzalni komadi odeće ili aksesoari koji mogu da osveže stajling ili da se "prilagode" svakoj situaciji. Ovo su neki od njih...

  • 1
posao, cv Foto: Unsplash

Različite industrije postavljaju drugačija pravila kada je reč o oblačenju i ponašanju na radnom mestu, ali postoje neke univerzalne dres kod norme koja vam mogu biti od pomoći.

Zaposlene žene znaju koliko je teško uvek biti doteran, na štiklama, u tesnim, elegantnim haljinama, mada se i poslovna kultura menja. Posebno otkako je nastupila pandemija virusa korona.

Milioni zaposlenih prešli su na rad od kuće, što je obustavilo prodaju klasičnih odela za muškarce, odnosno poslovnih kostima za žene, a pojačalo kupovinu pidžama i trenerki.

Ipak, nevezano za to, svaka poslovna žena bi u svom ormaru trebalo da im ovih 5 komada, koje može lako da kombinuje i prilagodi svakoj situaciji.

Na prvom mestu je mala crna "koktel" haljina, pogodna za sastanke preko dana, ali i večere koje organizuje firma. Ovo je bezvremenski komad odeće, lako uklopljiv u sve modne zamisli.

Isto tako, malo koji ozbiljan sastanak može da prođe bez strukiranog blejzera, zar ne? Ali, iako ga često vezujemo za banke ili strogo poslovne prostore, ovaj komad odeće, zapravo, može dobro da se uklopi i u kežual stajling, kao što su farmerke, patike i bela košulja.

torba Foto: Unsplash

Multinfukcionalni šal može dodatno da "začini" vašu odevnu kombinaciju, čak bolje od nekog komada nakita. Birajte svetle boje, kako bi vas ovaj aksesoar "otvorio". Možete ga nositi preko ramena ili oko vrata, kao maramu.

Dobar komad nakita, na primer, minđuše od belog zlata ili narukvica, dosta govore o ženi koja ih nosi. Izbegavajte sve što je napadno, veliko, šareno, posebno ako imate važne sastanke. Ogrlica s biserima je takođe uvek lep izbor, baš kao i elegantan sat.

Na poslednjem mestu, ali ne i manje važna, jeste kvalitetna ženska tašna. Idealno je da ovaj aksesoar bude estetski lep, ali i funkcionalan, s obzirom da vam treba za posao. Dakle, birajte odgovarajući veličinu i tradicionalne boje kao što su bež, crna, drap, bordo.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valerija

    1. januar 2021 | 18:45

    Prvo ću kupiti poslovnu garderobu pa ću potražiti posao

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>