• 0
 ≫ 

5 navika koje su im donele uspeh: Bude se bez alarma, vežbaju, svako jutro sebi postave isto pitanje

 ≫ 

Bil Gejts, Džef Bezos, Opra Vinfri, Stiv Džobs... Koje rutine su im promenile život?

  • 0
sat

Foto: Unsplash

Ponekad imamo pogrešno mišljenje o nekim ljudima. Mislimo da biznismeni i ostali uspešni ljudi broje neprospavane noći, ustaju rano kao "zapete puške", rade po ceo dan, nemaju vremena za druženje i tome slično.

Ipak, neke njihove izjave dokazuju da to i nije baš tako. Tako, na primer, direktor najpoznatijeg striming servisa (Netflix), Rid Hejstings, mesec i po dana u godini odmara, dok gleda kako njegova kompanija raste iz dana u dan. I tu nije kraj.

Ove rutine su pomogle najbogatijim ljudima na svetu da istraju u svojim biznisima.

1. Osnivač i direktor Amazona, Džef Bezos, nikada ne spava manje od osam sati. Takođe, zagovara prirodno buđenje i ne voli da navija alarm, a onda pre svih obaveza, prvo pročita novine i doručkuje sa svojom decom.

2. Istu naviku ima i Opra Vinfri, koja kaže da svake noći "navija" svoj interni sat, te da ne veruje u budilnik. To je, naravno, moguće samo ako nemate fiksno radno vreme, odnosno precizirano kada morate da budete na poslu.

"Stavim broj u svoj um i probudim se pre toga, obično između 06:02 i 06:20 h, jer su moji psi navikli da tada idu napolje. Prva misao ujutru mi je: Živa sam, hvala!", rekla je poznata voditeljka jednom prilikom.

3. Jutarnja vežba je svakodnevna navika mnogih uspešnih ljudi. Među njima su glumica Gvinet Paltrou, osnivač Majkrosofta Bil Gejts, zatim direktorka kompanije "Equinox", Niki Leondakis.

4. Mnogi uspešni započinju svoje radno jutro već spremni, jer su prethodno popodne zapisali šta žele ili treba da rade sledećeg dana. Tu rutinu praktikuje Kenet Čeno, direktor "American Express".

5. Stiv Džobs je imao naviku da sebi svako jutro postavi isto pitanje: Da je danas poslednji dan mog života, da li bih želeo da radim ono što ću danas? Tako je "terao" sebe da stalno preispituje svoje vrednosti i ciljeve, tj. da ih ne izgubi iz vida. Ako bi odgovor na pitanje bio negativan, onda bi Džobs unosio neke promene.

Video: Oborio Ginisov rekord: Ovaj prsten na sebi ima preko 12 000 dijamanata a teži čak 165 grama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>