• 0
 ≫ 

Usvojite ih odmah: 10 navika za blistavu karijeru u 2021. godini

 ≫ 

Ova i 2020. godina se umnogome razlikuju od prethodnih, pre svega kada je reč o široj i češćoj upotrebi onlajn mreže. U skladu sa tim su i promene koje slede...

  • 0
posao, zaposleni

Foto: Pixabay

Ako želite da zablistate u 2021, u profesionalnom smislu, onda bi trebalo da sledite ovih 10 rutina koje vam mogu doneti preokret. Njih je sabrala savetnica za upravljanje karijerom, Šanele Mekfarlejn.

Na prvom mestu je "virtuelno ispijanje kafe" (virtual coffee chats), koje je veoma važno, posebno sada kada su okupljanja i druženja limitirana. Treba održati taj duh saradnje s kolegama uz kafu i ležerniji razgovor.

Upišite neki onlajn kurs, kako biste nadogradili svoje znanje i veštine. U 2021. doći će do masovnih prekvalifikacija, a ovo su zanimanja koja će biti na ceni.

"Osvežite" svoj CV s vremena na vreme, dakle, ne samo onda kada ste u potrazi za novim poslom. Pogledajte šta mu fali, na čemu bi trebalo da poradite, koje veštine da usavršite pa upišete ih kao dodatnu prednost.

Aktivirajte se više na društvenim mrežama, jer su sada maltene svi tamo, pa i vaš sadašnji ili budući poslodavac. Na taj način možete mnogo da kažete o sebi, ali i o svojim potencijalima. Budite "onlajn prisutni".

Intenzivno praćenje sopstvenih dostignuća vam omogućava da uvidite na vreme dokle ste stigli u karijeri, kako napredujete, šta vam nedostaje, gde grešite. Beležite sve uspehe, ali i greške koje su vam bile lekcija.

Pratite na internetu koje veštine se sada traže, i kakvi opisi ih prate. Prilagodite svoje motivaciono pismo tome ili predstavljanje u CV-ju. Okrenite se više tehnologiji.

posao, biznis

Foto: Unsplash

Pretplatite se na onlajn karijernu procenu - reč je o razgovoru sa stručnjakom koji će vam tačno reći u kojoj ste fazi, šta možete da očekujete ako ostanete na istom nivou, ili šta treba da menjate u svom ponašanju.

Čitajte stručne knjige o razvoju i od eksperata naučite kako da se krećete napred u karijeri. Mnogi zaposleni dođu do određene tačke i jednostavno "zapnu". Možda vam ova štiva mogu biti korisna.

Budite aktivniji na poslovnoj mreži LinkedIn, posebno sada kada je pandemija donela razne negativne posledice tržištu rada. U 2019. čak 4 miliona ljudi se zaposlilo preko ove mreže.

Napravite pauzu, ako želite da nižete uspehe. Umor nikome nije doneo ništa dobro. Mora postojati balans između poslovnog i privatnog života, kako zarad lične sreće, tako i zarad uspeha na poslu.

Video: Golub od milion evra: Evo kako zaboravljeni hobi i u Srbiji može da donese mnogo para

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>