• 0

Jedan od najmlađih svetskih milijardera ima važne savete za preduzetnike, i to nakon raznih pehova

Nikil Kamat je među najbogatijim ljudima Indije, poseban po tome što je svoje bogatstvo stekao sam

  • 0
Nikhil Kamath

Printskrin: Youtube/CNBC International

Sa 34 godine svrstao se među najmlađe milijardere Indije koji su sami stvorili svoje bogatstvo (self-made billionaires), a sada Nikil Kamat savetuje druge preduzetnike kako da dođu do uspeha.

Prošle godine se pridružio listi "Forbes India Rich List", sa svojim bratom i kolegom Nitinom. Njihova platforma za trgovanje akcijama "Zerodha", doživela je veliki uspeh usred pandemije.

Nakon što je napustio srednju školu, Kamat se bavio raznim stvarima: od servisa za pranje veša do prodaje polovnih telefona, ali je pravi uspeh video tek kada je osnovao "Zerodha". Njegov prvi savet je da pratite trendove u industriji koju birate, ali i da ona bude "prava" za vas.

Za sve one koji žive, ili rade i posluju u Indiji, kaže da to tržište sada ima veliki finansijski potencijal, koji treba osluškivati. Osim u tehnologiju, zlato i druge rizične imovine, masovno se ulagalo u nekretnine, u 2020. godini.

Fintech je još jedna oblast koja zanima Kamata, posebno imajući u vidu da je Indija generalno "mlada nacija", tj. 2015. je srednja prosečna starost u zemlji iznosila 26,8 godina. Ovaj Indijac tu vidi šansu, jer veruje da su mladi sve više okupirani finansijama.

- Preduzetnici će imati trenutke kada mogu da džogiraju, i kada moraju da trče sprint - kaže Kamat, i dodaje da, na primer, u SAD oko 90 odsto ljudi ima (in) direktan pristup finansijskom tržištu.

Kaže da je Indija na putu da ostvari to isto, kroz nekoliko godina ili deceniju.

Video: Čovek koji je pravio prvi domaći računar za Telegraf: CER 10 bio je početak jedne epohe

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>