• 2

Ova narukvica pokazuje šefu da li smo na poslu tužni ili srećni: Da li biste je koristili?

Poslodavci podatke sa narukvica mogu da vide i u realnom vremenu, ali i statistički

  • 2
Moodbeam bracelet

Foto: moodbeam.co.uk

Na prvi pogled ova silikonska narukvica izgleda kao ona koja prati otkucaje srca tokom vežbanja, ali u pitanju je potpuno drugačija tehnologija koja umesto pulsa prati naše psihičko zdravlje i omogućava zaposlenima da prepoznaju i obznane svoje i tuđe emocije.

Ovaj gedžet kači se na aplikaciju mobilnog telefona i na internet i ima dva dugmeta, žuto i plavo. Ideja je da radnik može da pritisne žuto ako se oseća srećno, a plavo ako je tužan.

Ova narukvica namenjena je kompanijama koje interesuje kakvo je psihičko stanje zaposlenih, posebno u veme kada većina radnika radi od kuće. Cij je da zaposleni stalno nose narukvicu i da pritiskaju dugmiče u zavisnosti od toga kako se osećaju.

Njihovi šefovi mogu da vide i  realnom vremenu, ali i statistički, kako se njihovi zaposleni osećaju tokom radnog vremena i kako preguraju radni dan, pogotovo u vreme pandemije koja je iz korena promenila nalin rada.

Kako šefovi više nemaju direktan kontakt sa zaposlenima, ovo je način da i dalje budu u kontakstu sa njihovim emocijama.

tuzna zena

Mnogi su u depresiji zbog rada od kuće, Foto-ilustracija: Pixabay.com

- Menadžeri pokušavaju da budu u vezi sa zaposlenima koji rade od kuće, a na ovaj način mogu jednim pitanjem da dobiju odgovor od njih 500 u sekundi - objašnjavaju ljudi iz firme "Moodbeam", koja stoji iza narukvice.

Jedna od direktorki ove firme na ideju za naukvicu je došla još pre nekoliko godina, kada je shvatila koliko je njenoj ćerki teško tokom dana u školi. Ona je zato osmislila način na koji će ćerka moći brzo da joj da do znanja da li je današnji dan u školi dobar, ili nije.

Pitanje je da li su radnici spremni da je koriste, ali podaci o skoku napada panike i anksioznosti tokom pandemije korona virusa, pokazuju da bi mnogima verovatno značilo kada bi znali da postoji šef koga interesuje kako se osećaju.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    18. januar 2021 | 11:00

    Није питање јел би то код нас радници носили или не, него јел шефа занима дал је радник срећан. Балкан је ово .

  • Hahahha

    18. januar 2021 | 10:46

    Kod nas klikni zuto i popijes otkaz u prevodu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>