• 12

Kako Bil Gejts odgovara na 3 ključna pitanja na razgovoru za posao? Mogu li dovoljno da ga plate?

Priznaje da se ne razume u marketing, ali i da ga fascinira samo nastajanje nekog proizvoda...

  • 12
Bill Gates, Bil Gejts

Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial

Bil Gejts, osnivač Majkrosofta, jedan je od najbogatijih i najuspešnijih ljudi na svetu, poznat po tome što voli mnogo da radi i zahteva visoke nivoe od svojih zaposlenih.

Ovaj put, on se ne nalazi na mestu propitivača, već odgovara na 3 ključna pitanja koja svaki regruter postavi kandidatu, na prosečnom razgovoru za posao.

Prvo pitanje: Zašto bi trebalo baš vas da zaposlimo?

- Trebalo bi da pogledate kodove koje sam napisao. Pišem softverske programe, znatno bolje u odnosu na znanje sa časova koje sam pohađao. Vremenom sam se popravio. Mislim da se dobro slažem s ljudima, generalno, volim da radim u timu i volim ambiciozne ciljeve.

Drugo pitanje: Kako definišete svoje snage i slabosti, i kako biste ih uklopili u tim?

- Nisam neko ko zna mnogo o marketingu, ali ako postoji tim koji radi sa kupcima i prodajom, voleo bih da sarađujem sa njima. Zapravo, ne bih želeo da budem prodavac; ono što me fascinira je stvaranje proizvoda i razmišljanje o tome koje bi njegove karakteristike trebalo da budu. Pratim istoriju industrije i znam greške koje su napravljene. Verujem da su stvaranje i definicija proizvoda dve moje specijalnosti.

Treće pitanje: Kakva su vaša očekivanja vezana za platu?

- U stanju sam da rizikujem i verujem da kompanija ima veliku budućnost, zbog čega više volim da pribavljam akcije, čak i više nego novčanu naknadu. Video sam da druge kompanije mnogo plaćaju, ali samo tražim da se prema meni postupa pošteno i da se plata prilagodi uslovima rada.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    29. januar 2021 | 20:47

    Pre 30 godina sam kao insenjer trazio posao u Americi. U bibliotekama je bilo na stotine knjiga sa savetima kako se ponasati tokom intervjua I kakve odgovore davati. Na osnovu toga sam pripremio oko 120 tipicnih pitanja, slicnih ovima iz teksta, kao i odgovora kakve poslodavci vole da cuju, a koji se uklapaju barem 80-90% sa mojim znanjem, iskustvom i pogledima na svet. Vezbao sam pred ogledalom, a posle pred kamerom da bi na intervjuu ostavio sto bolji utisak. Tamo nema improvizacije I mnogo vremena za razmisljanje. Mora se biti spreman. I trud se isplatio. Pet puta sam bio uspesan I prelazio sa dobrog na sve bolje poslove sve do penzije.

  • jovo

    29. januar 2021 | 19:49

    Covek u puno stvari se normalno ophodi nije kao ovi nasi novopeceni milioneri oholi i primitivni.Puno puta i decu upropaste sa tim silnim parama.

  • Zoka

    29. januar 2021 | 20:59

    Ma daleka mu lepa kuca. Nezna on jos staje:Sarma,Gibanica,Pečeno Jagnje i prase,Pasulj... inace bi se odmah doselio u Srbiju

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>