• 19

Čime se bave žene koje voze preskupa kola? Sve žive i rade u Dubaiju, gradu milionera

Neke su advokatice, neke direktorke, a ima i modnih kreatorki... Sve u svemu, nijedna ne vozi auto koji košta manje od 100.000 dolara...

  • 19
ferari

Foto: Pixabay

Dubai je poznat po visokom standardu i paprenim cenama za stanovanje i život generalno, a u njemu živi i radi i mnogo imućnih žena, preduzetnica, direktorki, menadžerki, kreatorki.

Možda i vi imate predrasude kada vidite ženu u supermoćnom automobilu, posebno mlađu, ali ne - nisu sve one "bogato udate". Na platformi YouTube osvanuo je šaljiv video, u okviru kanala "Supercar Blondie".

Naime, jedna devojka je autor videa u kojima je prikazano kako ide ulicom i pita vlasnike preskupih kola kako zarađuju za život, odnosno čime se bave. Ovaj put u fokusu su žene, članice kluba "Arabian Gazelles".

Verovali ili ne, raspon zanimanja je veliki, a gotovo sve ispitane žene - vlasnice luksuznih vozila - zaposlene su, i to na višim pozicijama. Od VIP konsijerža, preko izvršnih direktora i menadžerki u bankama, do advokata koji se bave korporativnim pravom i modnih kreatorki.

Jedna od bankarki je rekla da radi u banci "Swiss Bank Corporation", i da je njen posao da "bogate čini još bogatijim". Takođe, tu su psiholozi, dizajneri enterijera, menadžerke u oblasti investiranja, zaposlene u oblasti turizma.

Čini se da u Dubaiju možete da uspete bez obzira na struku, ako imate dobar početni kapital, viziju, ako se dovoljno potrudite da uspete. Taj grad je poslednjih godina "prigrlio" i mnogo fitnes instruktora, pa i iz naše zemlje, koji u UAE imaju priliku dobro da zarade.

Kada je reč o vozilima, reč je o sledećim markama i modelima: Ferrari Roma (225.000 dolara), Bentley Continental GT (250.000 dolara), Rolls-Royce Wraith (330.000 dolara), Porsche-Panamera GTS (145.000 dolara), Ferrari California T (210.000 dolara).

Prema aktuelnim podacima, od 17. februara ove godine, Dubai ima više od 52.000 milionera, a 2.430 multi-milionera (onih koji imaju neto prihode veće od 10 miliona dolara). Dubai takođe ima i 10 milijardera.

Kada je reč o Bliskom istoku, ovaj grad iz UAE drži vodeće mesto po količini i koncentraciji bogatstva. Jedna od anketiranih žena u videu je iskreno rekla da troši muževljev novac, ali na filantropiju. "Pošto on ne želi, moram ja", našalila se iz svog Poršea vrednog 150.000 dolara.

Video: Serama kokoške: Cena ove jedinke doseže i do 800 evra, a sve to samo zbog njenog držanja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    20. mart 2021 | 11:21

    Neke su advokatice, neke direktorke a velika većina su starlete.

  • Sasa

    20. mart 2021 | 11:33

    Žene nešto unovče, i nju unovče za veliku lovu,,, priroda im dala.. Šta da se radi..

  • Trol

    20. mart 2021 | 11:38

    Otišle tamo i radodajke.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>