• 0

Živi u 2020. godini od 1987. godine: Kako je izgledao rad od kuće pre tri decenije?

Kako vi radite ovih dana? Da li ste se uželeli kancelarije?

  • 0
kafa

Foto: Pixabay

Neki radnici su, zapravo, "živeli 2020." još davne 1987. godine, kada je rad na daljinu bio bauk. Ipak, na mrežama kao što su TikTok i Tviter ovih dana je šerovan zanimljiv klip o Stivu Brendonu.

Snimak je nastao pre pune 34 godine, kada ideje o tehnologiji i digitalizaciji nisu bile ni blizu današnjim rešenjima. Ali, još tada je ovaj stanovnik San Franciska uspevao da organizuje fleksibilniji rad, mimo deljenja radnog prostora sa drugima i gužve u saobraćaju.

Ovaj IT stručnjak je radio 20 sati nedeljno od kuće, koristeći svoj računar. "Za mene je ovo predivno. Podstiče produktivnost, pročišćava mi misli. Takođe, zbog rada od kuće dosta uštedim", naveo je Brendon u klipu.

Brendon je radio za kompaniju "Pacific Bell" iz Kalifornije, osnovanu 1906. Još tada se govorilo kako je kontakt uživo, odnosno interakcija među ljudima od vitalne važnosti za firmu, ali je i rad na daljinu donosio određene prednosti - kako zaposlenima, tako i poslodavcu.

Međutim, činjenica je da, iako je rad od kuće uzeo maha prošle godine zbog pandemije, mnoge kompanije još uvek nisu spremne da odbace pojam kancelarije. Dakle, više od tri decenije od "širenja uticaja" rada na daljinu u SAD, i uprkos koroni, okupljanje kolega na jednom mestu ostaje imperativ.

 

Svakako da ni ne može svako da radi u stanu ili kući, ma koliko da prilagodi prostor svojim potrebama. Ukoliko ste knjigovođa, možete da radite i u stanu, ali stomatolog mora u poslovnom prostoru koji je za to namenjen.

Kako su krenuli da se zatvaraju saloni ili spa centri proleća 2020, tako su počeli da opslužuju mušterije u svojim sobama. Istovremeno, komšije su se bunile, pa je inspekcija imala pune ruke posla. Rešenje može da bude prenamena stambenog prostora u poslovni.

Ono što je svakako mana rada na daljinu jeste potencijalno duže "ostajanje na poslu", što su u raznim anketama prijavili gotovo svi zaposleni. Kako vi radite ovih dana? Da li ste se uželeli kancelarije? Pišite nam u komentarima.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>