• 0

Zbog maltretiranja na poslu pokrenula je svoj biznis: Sada broji prvu milijardu

Čuveni Forbs je skoro objavio svoju godišnju listu milijardera koja uključuje više od 2.770 osoba, a među njima i Vitni Vulf Herd iz SAD

  • 0
Whitney Wolfe

Foto: Profimedia/Jerod Harris / Getty images

Vitni Vulf Herd (32) nedavno je postala najmlađa milijarderka na svetu, koja je sama zaradila svoj novac, nakon što je njena kompanija "Bumble" početkom godine izašla na berzu.

Naime, čuveni Forbs je skoro objavio svoju godišnju listu milijardera koja uključuje više od 2.770 osoba, a čak blizu 500 njih - prvi put se našlo na listi. Jedna od njih je i mlada preduzetnica, izvršna direktorka kompanije "Bumble", koja posluje u oblasti društvenih medija.

Bogatstvo Vitni Vulf Herd je naglo poraslo s početkom 2021, zbog izlaska kompanije na berzu, a mediji izveštavaju da je ona trenutno najmlađa ženska osoba na planeti koja je sama stekla toliki novac, dakle, nije ga dobila putem nasledstva, niti nakon razvoda.

U sličnom kontekstu govorilo se o Kajli Džener, rijaliti zvezdi iz "klana Kardašijan", ali ne treba zaboraviti da je njena slava posledica medijskog carstva koje je pokrenula čitava porodica, odnosno majka Kris i starije sestre.

S druge strane, priča Vitni Vulf Herd je prilično neobična, pri čemu podrazumeva optužbe za seksualno nasilje i tužbe iz perioda kada je bila zaposlena u Tinderu, piše BBC. Dalje se ističe da joj je upravo to negativno iskustvo pomoglo pri osnivanju sopstvene aplikacije za upoznavanje.

Takođe, za razliku od mnogih njenih kolega, koji mogu da joj pariraju po uspehu i prihodima, a rade maltene 24/7, Vulf Herd izuzetno ceni svoje slobodno vreme, provedeno u krugu porodice. U jednom intervjuu je istakla kako voli da "uzima slobodna popodneva".

Treba naglasiti da ova milijarderka nije bila samo jedna od zaposlenih u Tinderu, već je učestvovala u kreiranju kompanije. Taj posao je napustila nakon neslaganja s ostalim direktorima, pritom je sa jednim bila u emotivnoj vezi, a iako je firma koja upravlja ovom mrežom, "Match Group", demantovala njene iskaze - ipak su joj platili oko milion dolara, što je deo nagodbe.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bumble (@bumble)

 

Iz sličnih razloga i uznemiravanja, Vitni Vulf Herd je čak morala da ugasi svoj nalog na Tviteru, ali to je nije obeshrabrilo. Štaviše, zbog sopstvenih neprijatnih iskustava, rešila je da pokrene aplikaciju u kojoj će svu kontrolu imati isključivo žene.

To znači da prema pravilima "Bumble"-a, samo one mogu da započnu razgovor s osobama suprotnog pola. Vulf Herd je kompaniju pokrenula uz pomoć ruskog investitora, Andreja Adreeva, koji je prethodno pokrenuo društvenu mrežu Badoo, ali je pre dve godine prodao svoje udele u obe kompanije.

Udeo ove Amerikanke u "Bumble"-u iznosi 11,6 posto, te je, nakon izlaska kompanije na berzu, njeno bogatstvo procenjeno na oko 1,3 milijardi dolara. Takođe ima udeo i u "Badoo"-u, a ove dve aplikacije zajedno imaju oko 40 miliona korisnika, od kojih 2,5 miliona plaća pretplatu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>