• 16
 ≫ 

Sve je više Srba u ovom gradu: Otišao je sa 2.000 evra u džepu i napravio uspešan biznis

 ≫ 

Sve ljude koji žele da dođu u Dubai, zarad posla, Marko savetuje da se dobro pripreme, ali i da posete jednu FB grupu, koja obiluje potrebnim informacijama

  • 16
Dubai, prevoz

Foto: Pixabay/5ili

Dubai je grad sa najviše stanovnika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i jedan od najbogatijih na svetu, a posebne pogodnosti pruža onima koji posluju u oblasti marketinga, finansija, turizma, ugostiteljstva, lepote, fitnesa.

Neverovatna je brzina kojom se grad razvija, a tu šansu je iskoristio i bivši fudbaler Marko Kažić, iz Bačke Topole, koji je napustio studije u Subotici i sa 2.000 evra stigao u ovu metropolu, poznatu po paprenim cenama.

Ovo proleća, sa Markom je na Palm Jumeiri razgovarao poznati stručnjak za marketing i medije, Istok Pavlović, a zanimljiva priča bivšeg sportiste počinje tako što je prvo radio kao model.

Zatim je otvorio firmu za angažovanje fitnes trenera, te za dostavu hrane za ceo dan, gde je Epl bio jedan od klijenata. Nakon toga, Kažić otvara marketinšku agenciju sa internacionalnim klijentima, naime, sarađuju čak i sa Vladom Abu Dabija.

Sve ljude koji žele da dođu u Dubai, zarad posla, Marko savetuje da se dobro pripreme, ali i da posete FB grupu "Serbs Dubai UAE", koja broji oko 18.000 članova. Ovo definitivno nije grad u koji dolazite nespremni, a Kažić se najpre raspitivao kolike su cene stana ili hrane.

Ono što mu je za početak takođe bilo značajno, jeste da razume kako funkcioniše metro - koji u Dubaiju ide iznad, a ne ispod. Koliko je Dubai otišao ispred drugih gradova, i to za relativno kratko vreme, govori i činjenica da robot vozi metro, i sve više se teži kao digitalizaciji i automatizaciji.

U videu možete čuti detalje o Markovom uspehu, a na samom početku te priče, Marko Kažić ističe da ga modeling nije mnogo zanimao, ali je dobro plaćen. Ipak, već posle šest meseci je načuo koliko se cene personalni treninzi u Dubaiju, pri čemu je satnica 100 dolara.

Napravio je detaljnu računicu, i shvatio da ako drži šest do sedam individualnih treninga dnevno, to može biti izvanredna zarada na mesečnom nivou. Prvo što je uradio je to da je ukucao "How to open a company in Dubai", i tako je sve krenulo.

Ono što je značajno za sve koji planiraju da pokrenu posao u ovom magičnom gradu, jeste činjenica da postoje dva načina za to: "free zone" se odnosi na otvaranje firme kada ste jedini vlasnik (100%), a drugi vid podrazumeva udruživanje sa lokalcem, odnosno žiteljem Dubaija.

Video: Spektakularnim vatrometom iznad Burdž Kalife, i Dubai je zakoračio u 2021. godinu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    23. april 2021 | 10:07

    Svuda u svetu srbin moze da bude uspesan,jedino u svojoj zemlji od politicara,birokratije i primitivizma nemoze biti uspesan

  • Velja

    23. april 2021 | 11:29

    Jel radio kao model ili eskort model😂

  • Ris

    23. april 2021 | 12:13

    @bgd Upravo to. Moj brat je bas tako sa 2000€ otvorio kafanu, posle godinu i po - dve podrum pica, nakon toga kafic, pa trafiku i sad isto hoce isto neki kafic da otvori kad se sve vrati u normalu. A tih 2000€ je zaradio u Nemackoj na bausteli. Tako da kad neko zna sa parama i 2000 mu je ocigledno dosta, dok nekom da das i 100 000 nece znati sta sa njima osim da ih potrosi. Komentar ovog dole sto kaze da se u Srbiji ne moze nista napraviti od politicara, birokratije i primitivizma je ocigledno samo izgovor. Ne sprecavaju te politiraci da dignes kredit par hiljada evra i da pocnes nesto svoje ako vec imas ideju i mislis da ce ti ici.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>