• 4

Sada je pravo vreme da naučite ruski

Udžbenik "Ni puha ni pera!" je vaš novi saveznik u ovom poduhvatu

  • 4
ni puha ni pera udzbenik nis Foto: Promo/NIS

Dokazano je da učenje stranog jezika poboljšava memoriju i aktivira određene delove mozga koji rade samo kada ne govorimo na maternjem jeziku i zato je dobra odluka da prestanemo da se pravdamo kako nemamo vremena, energije ili odgovarajuća sredstva za učenje i da krenemo u akciju!

Jedan od jezika čije je učenje korisno u današnjem svetu, ali i prijatno zbog određenih sličnosti sa našim jezikom, je svakako ruski jezik. Srpski i ruski dele isto poreklo, zajedničko im je i pisanje ćirilicom, a druge sličnosti i razlike između ova dva jezika možete da naučite iz novog, inovativnog udžbenika za učenje ruskog jezika "Ni puha ni pera!", koji je izdao Centar Ruskog geografskog društva u Srbiji, uz podršku kompanije NIS.

"Ni puha ni pera!" je udžbenik namenjen odraslima i studentima za brzo savladavanje početnog nivoa ruskog jezika. Osmišljen je kao priručnik sa savremenim pristupom učenju i pre svega podrazumeva sticanje navika komunikativnih kompetencija, ali sadrži i riznicu znanja iz ruske kulture i sliku svakodnevnog života u Rusiji u raznovrsnim situacijama, te je tako prvi ove vrste u Srbiji. Zanimljiv dizajn i privlačne ilustracije različitih životnih konteksta i svakodnevne prakse olakšava učenje jezika, a svi koji se opredele za ovaj udžbenik, u njemu će pronaći i preko 300 raznovrsnih vežbi, gramatički prilog, rusko-srpski rečnik, kao i audio-materijale koji prate vežbe i primer međunarodno priznatog TRKI testa za nivo A1.

Autori "Ni puha ni pera!" su vrsni stručnjaci, profesori Filološkog fakulteta u Beogradu, Filozofskog fakulteta i Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, kao i novosadskih gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" i "Laza Kostić", koji iza sebe imaju generacije studenata i gimnazijalaca kojima su prenosili ljubav prema ovom lepom jeziku, umetnosti i kulturi.  Lekturu je uradio Institut Puškin u Moskvi.

Kvalitet ovog udžbenika potvrđuje i činjenica da se od ove akademske godine koristi u nastavi ruskog kao izbornog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu, Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, kao i Filološkom fakultetu u Banjaluci.

Svi zainteresovani mogu da preuzmu PDF verziju udžbenika, kao i audio materijale, na sajtu kompanije NIS, na sledećem linku:  https://www.nis.eu/ruski-jezik-udzbenik/.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    23. april 2021 | 17:53

    Tolike generacije je osakatio ne bilo ga bolje da smo učili Njemački i Mađarski i Engleski bilo bi neke koristi od ovoga samo su ljudi ostali bogalji

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>