• 0
 ≫ 

Svetski dan bezbednosti i zdravlja na poslu: I ove godine, glavna tema je kovid-19

 ≫ 

Svaki 28. april posvećen je prevenciji povreda na radnom mestu i razboljevanja. Više od godinu dana svet se bori sa kovidom-19, pa je to tema i ove 2021.

  • 0
Doktor lekar stres zaštitno odelo maska koronavirus Foto: Shutterstock

Međunarodna organizacija rada (IOL) i ove godine ističe bezbednost i zdravlje u radu kao bitne i prioritetne teme, posebno u doba pandemije.

Kompanije i dalje traže načine kako da zaštite svoje osoblje, posebno ono koje je direktno izloženo riziku od zaražavanja kovidom-19. Ipak, zaključak je da nema "brzog oporavka", iako se organizacije, kao i zaposleni trude da se što je više moguće prilagode novonastalim okolnostima.

Ističe se važnost nošenja maske, držanja fizičke distance i dobre ventilacije u kancelarijama, što čini jedan kompletan set mera koje je potrebno i dalje implementirati.

Cilj globalnog virtuelnog vebinara koji se trenutno emituje na Jutjubu, jeste da podstakne dijalog o važnosti ulaganja u bezbednost i zdravlje na radnom mestu, kao odgovor na vanredne situacije i krize koje pogađaju radna mesta, poput pandemije kovida-19.

Generalni direktor IOL-a, Gaj Rajder, i globalni lideri i visoki predstavnici vlada, poslodavaca i radničkih organizacija, pružili su perspektive i pokazali kako ulaganje u bezbednost i zdravlje na radu, programsko i finansijski, doprinosi jačoj infrastrukturi na nacionalnom nivou.

Ono što je svakako ohrabrujuća vest, jeste da u poslednje vreme pada broj "kovid odsutnih" radnika u Srbiji. U privredi se nastavlja trend poboljšanja epidemiološke situacije i u firmama je manje zaraženih radnika virusom korona, saopštila je PKS pre nekoliko dana.

Video: Čadež: Obezbedili smo 10.000 vakcina i za privrednike iz regiona

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>