≫ 

"Da li da napustim posao u hladnoj Nemačkoj i preselim se u toplu Španiju?" Ovako su je savetovali

 ≫ 

Ekonomska velesila Evrope mnogim strancima je "omiljena lokacija" u potrazi sa poslom, ali je istovremeno činjenica da nije sve u novcu i visokom standardu... Mnogi građani Srbije imaju dilemu

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika España
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • ulm

    24. maj 2021 | 16:19

    Ako znas spanski idi i probaj ako ne znas sedi tu gde si vec jezik polomio jer i ovde u nemackoj sto bolje jezik pricas bolji posao mozes da nadjes a ti posle petnaest godina izgleda da ces u spaniji toalete da cistis sa poznavanjem spanskog jezika.

  • Mikiii

    24. maj 2021 | 13:55

    Moje iskustvo u Spaniji nije bilo dobro. Ja sam.ziveo godinu dana u Barceloni,doduse bez papirai stvarno mi je bilo tesko. Najveci problem mi je bio sto nisam mogao stan da iznajmim nego samo sobu u kojoj sam ziveo sa suprugom. Naravno,kozda se samo ja nisam naajbolje snasao,ali nije bilo lako cak imam posao koji nije "svakidasnji",i dobio sam dobru ponudu za posao,ali bez papira nisam mogao tu da pocnem da radim. Eto,meni nije bilo dobro iskustvo,vratio sam se u Srbiju. Snasao sam se bolje,i imam bolju platu nego sto bih imao u Spaniji. U Srbiji su manji troskovi. I dalje radim preko ali mesec/mesec. Pa je sad bolje nego pre. Ali sam srecan sto sam probao,svako neka proba da se ne bi kajao jer nije nista probao da napravi.

  • España

    24. maj 2021 | 11:03

    Živim u Španiji, tačnije u Valensiji već 15 godina i mogu da kažem da je to moj dom odakle nikada neću otići. Ako vam je cilj zarada i da ceo život štedite da bi dizali spratove i lavove u Srbiji - zaboravite. Žena i ja zarađujemo prosečno, kao svaka prosečna španska porodica, deca su već velika, sada studiraju ali rade i neke part time posliće, što je ovde normalno. Ali - nema neizvesnosti, tenzije, nervoze, zajedljivosti, ljubomore, ko koliko ima, kakva ti je kuća u Srbiji, koliko si spratova podigao... Družimo se sa Špancima i sa jednom divnom porodicom iz Subotice, i meni je to smisao života - da budem ispunjen, zadovoljan, bez tenzije i nervoze, u gradu gde imam sve - mir, sunce, more, vesele i nasmejane ljude, pozitivu, čist vazduh, zelenilo na sve strane, plaža i pre svega - poštovanje. Ovde ni ne znam ko je na vlasti, ko je kakav političar, niti to većinu ljudi zanima. Život je kratak da bi lomili kičmu u Nemačkoj, spavali kao u štenari i odricali se svega da bi se u Srbiji nekome dokazivali i pravili kuće u kojima niko neće živeti, a da vas Nemci gledaju kao nižu rasu, koji god posao da radite.