• 0

Kako da duplirate svoju vrednost? Čuveni investitor ima odgovor

S ovim Bafetovim stavom saglasan je i britanski preduzetnik, Ričard Brenson

  • 0
Warren Buffett, Voren Bafet

Voren Bafet / Foto: Tanjug/AP

Američki biznismen i investitor Voren Bafet, inače osnivač "Berkšir Hataveja", mlade savetuje da ulažu u svoje komunikacione veštine - pisane i usmene - ako žele da uvećaju svoju vrednost dvostruko.

Kaže da je "jedini jednostavan način da postanete vredniji duplo više nego sad, da usavršavate svoje veštine govora i javnog nastupa". Zapravo, Amerikanac je više puta isticao kako je ulaganje u sebe - najbolja investicija.

Bafet je poznat i po tome što obožava da čita, kako novine, tako i knjige. Takođe je istakao da je knjiga "How to Win Friends and Influence People", objavljena 1936, autora Dejla Karnegija, "zaslužna" za to što je postao multimilioner.

- Ako ne umete da komunicirate, to je kao da namigujete devojci u mraku - smatra Bafet, čija se neto vrednost, prema oceni Forbsa, procenjuje na 108 milijardi dolara. Dodaje da "možete imati svu pamet sveta, ali da je uzalud, ako ne možete da prenesete znanje".

S ovim Bafetovim stavom saglasan je i britanski preduzetnik, Ričard Brenson. Tim povodom je rekao: "Ako danas želite da postignete uspeh u preduzetništvu, morate biti govornik".

Dodao je, ipak, da "nema koristi od dobrog propovedanja, ako vaš proizvod ili ideja ne vrede".

Video: Ovako se u 2 klika prijavljuje za 3000 dinara od vakcine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>