• 0

Svaki drugi radnik razmišlja o promeni karijere: Šta menadžeri mogu da urade?

Menadžerima se savetuje da pojačaju obuku

  • 0
Ovako ćemo raditi ubuduće

Foto: Shutterstock

Gotovo polovina zaposlenih razmišlja o značajnim promenama u karijeri sledeće godine, pokazao je Microsoftov Work Trend Index. To je, između ostalog, posledica pandemije koronavirusa, koja je na tržište rada donela mnoge izazove. U istraživanju je 54 odsto učesnika prijavilo osećaj zagušenja, objavio je Microsoft.

U proteklih 18 meseci, osim izazova na poslu, zaposleni su se tokom pandemije suočili i s drugim životnim stresovima: brigom za voljene osobe, usklađivanjem posla i učenja kod kuće s brigom o deci kao i osećajem usamljenosti.

U isto vreme, broj sastanaka, e -poruka i razgovora dramatično se povećao radom na daljinu ili hibridnim radom, pokazalo je istraživanje. Prema Microsoftu, korisnici Teamsa su u februaru ove godine nedeljno provodili 148 odsto više vremena na sastancima. To vreme i dalje raste.

Dostavljeno je 40,6 milijardi e-poruka više nego u istom periodu prošle godine. Korisnici timova vodili su 45 odsto više razgovora nedeljno, a broj ljudi koji rade s Office dokumentima povećao se za 66 odsto u jednoj godini.

Istraživanje se temelji na podacima 30.000 zaposlenih širom sveta i podacima iz sistema Microsoft 365 i LinkedIn. Osim toga, istraživanje je prikupilo savete za menadžere kako pomoći saradnicima da napune baterije tokom leta. Između ostalog, trebalo bi ih aktivno podsticati ih na sprovođenje slobodnog vremena.

Menadžerima se savetuje da pojačaju obuku i podstaknu saradnike da na najbolji način iskoriste dostupne obrazovne i razvojne sadržaje.

- Pobrinite se da zaposleni nisu samo svesni odluka menadžmenta, već im pokažite i kako se te odluke donose, jer je to jasan znak da kompanija sluša njihove potrebe - navodi se u izveštaju.

Vođe bi takođe trebalo da iskoriste slobodno vreme za razmišljanje o svom stilu vođenja.

- Činjenica je da se zaposleni osećaju jako opterećeni. Menadžeri kojima je dobrobit zaposlenih prioritet nad produktivnošću biće bolje pripremljeni za ulazak u svet hibridnog rada - rekli su iz Microsofta.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>