• 0

Riz Viterspun prodala svoj medijski biznis: Kompanija procenjena na 900 miliona dolara

Hello Sunshine osnovana je pre pet godina, producirala je film Gone Girl i serije Big Little Lies, The Morning Show...

  • 0
Reese Witherspoon,  Riz Viterspun

Foto: Tanjug/AP

Medijska kompanija glumice Riz Viterspun, Hello Sunshine, osnovana pre pet godina, prodata je kompaniji iza koje stoji grupa za privatni kapital Blackstone Group Inc. Hello Sunshine navodno je procenjen na 900 miliona dolara.

Kompanija koja je već iznedrila filmsku i TV produkcijsku kuću, sopstvenu VOD (video on demand) mrežu, zajedno sa emisijom koju ima Riz, i klub knjiga, fokusira se na priče žena. Hello Sunshine producirala je filmove kao Gone Girl i Wild i serije kao Big Little Lies, Appleov The Morning Show i Hulu-ov Little Fires Everywhere.

- Udvostručiću napore i zaposliti više ženskih stvaralaca iz svih sfera života i predstaviti njihova iskustva. Ovo je značajan potez u svetu jer znači da su ženske priče važne - poručila je Witherspoon.

Glumica ostaje u odboru

 

Prošlog meseca su počele da kruže priče da Hello Sunshine razmatra prodaju i da bi mogao da vredi milijardu dolara. Trenutno imenovano novo medijsko partnerstvo između Blackstonea i Hello Sunshine, koje još nema ime, vodiće bivši direktori kompanije Walt Disney Kevin Mayer i Tom Staggs. Glumica i izvršna direktorka Sarah Harden ostaju u kompaniji kao članice odbora. Blackstone navodno ima više od 500 miliona dolara u gotovini za kupovinu akcija od investitora u Hello Sunshine.

Prodaja Hello Sunshine deo je plana izgradnje nezavisne zabavne kompanije za holivudsku eru striminga, piše WSJ. Dolazi u vreme kada se velike zvezde, poput Skarlet Johanson, suprotstavljaju ideji da njihovi filmovi istovremeno debituju na striamingu i u bioskopima.

Budući projekti Hello Sunshine uključuju adaptacije popularnih romana, film Devojka iz močvare (Where The Crawdads Sing) i Amazonove serije Daisy Jones i The Six.

Video: Ona je najuspešnija mama Holivuda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>