• 2

Lepa vest za poslodavce: 38 mladih žena uskoro dobija sertifikat za poslove negovateljice

Besplatni kurs za samohrane majke počeo je danas i trajaće do 01. novembra 2021, a nakon obuke kandidatkinje će dobiti sertifikate za posao negovateljica

  • 2

U eri u kojoj u Srbiji, ali i u svetu samohrane majke sve teže mogu da dođu do posla, a posao negovateljica je postao deficitaran i na našem, ali i na svetskom tržištu rada, Nova inicijativa mladih za bolju budućnost rešila je, da uz podršku Ministarstva omladine i sporta,  Centra za obrazovanje "Braća Stamenković" i socijalne ustanove "Alta Vista" organizuje obuku i reši dva problema odjednom.

Reč je o besplatnom kursu za samohrane majke, koji je počeo danas i trajaće do 01. novembra 2021, a nakon obuke kandidatkinje će dobiti sertifikate akreditovane od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Teoretski deo obuke obavlja se u prostorijama  Centra za obrazovanje "Braća Stamenković", dok se praktična obuka realizuje u socijalnoj ustanovi "Alta Vista", u kojoj profesionalno osoblje na najbolji način prenosi svoja iskustva vezana za ovo, veoma delikatno zanimanje.

Kurs za negovateljice i Dom za stare Foto: Telegraf.rs

- Manjak obrazovnog kadra često ne može da pokrije sve veću potražnju poslodavca za negovateljicama, a samohrane majke do 35 godina starosti sreću se sa drugom vrstom problema, ato je teško pronalaženje posla u njihovoj struci, kaže za Telegraf Biznis direktor Centra za obrazovanje "Braća Stamenković", Veljko Stojiljković, i dodaje:

- Upravo zbog toga smo i u ovoj akciji partneri Nove inicijative mladih za bolju budućnost, kako bismo pomogli da jedno od najtraženijih zanimanja u Srbiji uskoro dobije čak 38 vrednih "pojačanja", koje će odmah moći da pronađu zaposlenje u "timovima" socijalnih ustanova i staračkim domovima širom Srbije, zaključuje Stojiljković uz još jednu zahvalnost Ministarstvu za omladinu i sport.

Telegraf Biznis

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    16. avgust 2021 | 14:09

    Bila bi jos lepsa vest kada bi SVE negovateljice bile placene za posao koji obavljaju,vise od minimalca..koji u Srbiji nije ni malo lak!

  • A sta je

    16. avgust 2021 | 13:41

    Sa ne samohranim majkama, sa 1,2,3 dece koje ne mogu da nadju posao? Ne zato sto ne zele da rade, vec zato sto im ne trebaju zene sa decom. Bitno da se osudjuju one koje nece i nemaju decu i da se prica kako treba da se radja sto vise dece. A niko ne kaze niti pita od cega majke i ocevi da podizu tu istu decu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>