• 0

Radite od kuće, a nemate svoj kutak? Fenomenalne ideje za lep i praktičan ofis u stanu

Kako se delta soj širi u Americi, tako i kompanije menjaju planove vezane za povratak na posao. Izgleda da će masovni rad od kuće potrajati...

  • 0
kućna kancelarija, rad od kuće Foto: Shutterstock

Krizna 2020. godina donela je mnogo promena, a one se ogledaju i na tržištu rada. Menja se koncept poslovanja, zaposlenima se pruža viši nivo fleksibilnosti, i sve je više oglasa u kojima se nudi rad od kuće - puno radno vreme.

Korona je očito uzela maha, pojavljuju se novi sojevi, i to direktno utiče na odluke direktora širom sveta. Najveće tehnološke kompanije planirale su da do jeseni vrate zaposlene na posao, ali...

Ti planovi, po svemu sudeći, moraju biti odloženi. S druge strane, nevezano za izbijanje novih sojeva, poput delte, zaposlenima se odavno "osladio" rad od kuće.

Većina je stava da takva vrsta rada treba da bude trajna praksa i kada pandemija prođe, kod onih radnika koji mogu da rade na daljinu, odnosno kojima priroda posla to dozvoljava.

Kao ključna prednost rada na daljinu navodi se to što se zaposleni lakše organizuju, posebno majke koje moraju da rade, ali i da brinu o kući, deci.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by The Winchester Group (@the_winchester_group)

Negde s proleća 2020. krenula je ekspanzija rada na daljinu, a kada su se radnici širom planete već "snašli u tom novom svetu", onda su krenule da se nižu ideje za kućnu kancelariju. Ipak, neki su se našli u "nebranom grožđu".

Zamerke vezane za rad na daljinu uglavnom su se odnosile na to kako žive u malom prostoru, ili da im smetaju ukućani, što je posebno bio slučaj tokom karantina. U svemu je ulogu odigrao i psihološki momenat: radnicima je bio potreban podstrek, da se osete kao u kancelariji, a ne da rade za trpezarijskim stolom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by HOMMA (@hommainc)

U postovima iznad i ispod možete videti neke od najkreativnijih ideja. Na Instagramu možete naći pregršt rešenja, bilo da radite u kuhinji ili spavaćoj sobi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by InSite Builders & Remodeling (@insiteremodeling)

To, zapravo, ne moraju biti velike promene. Nekad je dovoljno postaviti male pregrade, kupiti novu opremu, oplemeniti prostor biljkom. Recimo, dokazano je da određeno cveće utiče na produktivnost kod ljudi, a posebno ono najmirisnije.

Sve predložene ideje koje vidite zasnivaju se na činjenici da od prostora koji imate izvučete maksimum. Dakle, ovde nije fokus na tome da imate zasebnu prostoriju od koje ćete napraviti ofis, već da se mudro snađete u ograničenom prostoru koji vam je na raspolaganju.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Megan Hickman Design (@megan.hickman.design)

Naravno, dešava se i da ljudi pregrade određene sobe, kako bi sebi stvorili kutak za rad. Zanimljivo je to da nekome padne na pamet da ormar pretvori u radni prostor. Verovali ili ne, i to je moguće, kao što možete videti u postu ispod.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Crowder & Co. Design (@crowderandco)

Takođe, ponekad je dovoljno "ugrabiti" samo jedan delić stana, recimo, u okviru hodnika: to je tzv. "mesto za rad" ili "spot to work".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Jeff King & Company (@jeffkingandco)

Kako vam se dopadaju ove ideje i da li ste napravili slične promene u svom stanu/svojoj kući, otkako je i kod nas zaživeo rad od kuće?

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>