• 0

Svaki četvrti menadžer otpusti radnika koji je "brljavio" tokom Zoom sastanka

Recimo, ako ne znate kada da isključite zvuk - to se smatra vašom greškom

  • 0
zoom sastanak Foto: Shutterstock

Greške koje možete napraviti dok učestvujete u onlajn sastanku preko platforme Zoom, izgleda da mogu biti pogubne za vašu karijeru.

Skoro svaki četvrti rukovodilac otpustio je zaposlenog zbog nekog ispada ili načinjene greške, tokom video ili audio konferencije, a većina je sprovela neku vrstu disciplinske mere za gafove napravljene na virtuelnim sastancima, pokazalo je istraživanje koje je obuhvatilo 200 menadžera velikih kompanija.

Šta se tretira kao greška? Na primer, ako se zaposleni sa zakašnjenjem uključi na sastanak ili "nemarno izlaže neku ideju". Takođe, jednako loše se tretira ako je internet veza loša, ili ako se "slučajno podele osetljive informacije".

Isto tako, ako ne znate kada da isključite zvuk - vrlo je moguće da vam preti otkaz.

Navodi se da ovakve pogreške mogu naštetiti preduzećima, što dovodi do toga da klijenti odustanu od saradnje. Dešava se i da se prodaja na kraju ne realizuje zbog gafa zaposlenog ili da se propusti neki rok.

Studija, koju je naručila kompanija Vyopta, a koja pomaže firmama u upravljanju sistemima za saradnju i komunikaciju na radnom mestu, takođe je pokazala da rukovodioci ne veruju u potpunosti trećini svog osoblja da efikasno radi na daljinu.

Ipak, na dnevnom nivou, učesnici u Zoom pozivima porasli su sa 10 miliona s kraja 2019. na 300 miliona koliko ih je bilo u aprilu 2020, navedeno je iz kompanije.

Poslednjih nedelja mnoge firme su odbacile svoje planove za povratak u kancelarije zbog delta soja. Uprkos zamerkama, rukovodioci nastavljaju da podržavaju rad od kuće, a skoro tri od četiri ispitana - planiraju da zadrže ili prošire broj zaposlenih kojima je dozvoljeno da rade hibridno u narednih 12 meseci.

Video: Ovo je najbolji način da izbegnete onlajn sastanak i vratite se u krevet

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>