• 0
 ≫ 

Ova dva dana u nedelji su "najmanje značajna": Kako da znate kada treba biti na poslu?

 ≫ 

Mnogi poslodavci planiraju da dopuste radnicima da sami izaberu kada i kako žele da rade, a za ambicioznog radnika to znači osmišljavanje strategije

  • 0
Povratak na posao

Foto: Shutterstock

Četvrtak bi mogao biti novi ponedeljak kada je u pitanju osmišljavanje strategije tokom kojih dana ćete najviše vremena provoditi sa višim menadžerima, u kancelariji. Drugim rečima, "raspored vašeg šefa je vaš raspored".

Pre pandemije, možda ste često prvi dolazili u kancelariju, a poslednji odlazili. Ali onda, sve se naprasno promenilo. Više od godinu i po dana milioni radnika rade od kuće, a sve i da ta opcija ne ostane trajna - intenzivno se priča o hibridnom režimu.

To je nova politika poslovanja koju biste mogli maksimalno da iskoristite, samo ako znate kako. Kombinovana radna nedelja podrazumeva da 2-3 puta sedmično dolazite na posao, a da ostatak dana radite od kuće. Ali, kako odabrati kada biti u ofisu?

Mnogi poslodavci planiraju da dopuste radnicima da sami izaberu kada i kako žele da rade, a za ambicioznog radnika to znači osmišljavanje strategije. Drugim rečima, idite na posao onim danima kada menadžeri mogu najviše da vas primete: vaš rad i doprinos firmi.

"Konsenzus", postignut među mnogim menadžerima i trenerima za lidere u kompanijama u kojima je pojavljivanje u kancelariji važno, jeste da su utorak, sreda i četvrtak - glavni dani. Dakle, ponedeljak više nije u fokusu, kao ranije, a petak je uglavnom ležeran, tada se većina sprema za vikend.

Sredina nedelja je, stoga, veoma važna za donošenje odluka, razvijanje novih ideja, ukrštanje mišljenja. Potrudite se da tim danima budete na poslu. WSJ piše da je "petak verovatno najmanje značajan radni dan".

Druga strategija jeste da nivo fleksibilnosti smanjite na minimum, iako vam šefovi daju određenu slobodu. Sama logika nalaže da će najpre napredovati onaj zaposleni koji je prisutan, a to je sada lakše izvesti nego ranije, jer ćete morati "manje da se borite" za pažnju šefova, budući da se dobar deo vaših kolega neće vraćati na staro.

U svakom slučaju, dogovarajte se sa timom. Fleksibilni režim rada ne znači da treba sve da radite "po svom", jer vam to neće doneti benefite. S druge strane, nije sve u dolaženju na posao i fizičkoj prisutnosti. Postoje ljudi koji savršeno i bez greške rad na daljinu. Potrebno je naći zlatnu sredinu.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>