• 1

Da li je Sara najbolja šefica ikad? Pogledajte kako je oduševila zaposlene zbog uspeha firme

Novac i putovanje su nagrada za vredne radnike Spanx-a

  • 1
Sara Blakely

Sara Blejkli / Foto: Profimedia/Bennett Raglin / Getty images

Sara Blejkli je jedna od milijarderki koja je potpuno sama stekla svoje bogatstvo, a sve je krenulo osnivanjem sada globalno poznate kompanije Spanx.

Ovih dana, prati je epitet "najbolja šefica na svetu", jer je na nesvakidašnji način proslavila uspeh kompanije koja odnedavno vredi 1,2 milijarde dolara.

- Pre 20 godina bila sam žena s običnim, bezveznim poslom i ludom idejom. Nisam imala mnogo novca, iskustva ili znanja o toj industriji, ali sam odlučila da se upustim u posao- rekla je ona jednom prilikom.

Njen brend je, inače, najpoznatiji po steznicima.

Sve u svemu, Blejkli je našla način kako da se "oduži" vrednim zaposlenima u njenoj kompanija, što je više od 500 radnika obradovala sa dve avionske karte za prvu klasu, za destinaciju po izboru, plus čak 10.000 dolara za trošenje.

Blejkli (50) je zaposlenima najavila i prodaju Spanx-a drugoj kompaniji - organizujući žurku. Kada su radnici kasnije upitani gde žele da otputuju, usledili su odgovori:

"Idem na medeni mesec sa verenikom, na Bora Boru", kao i "Letim za Švedsku sa svojom devojkom".

Blejkli je, podsećamo, samostalno prešla dug put do uspeha, jer je provela godine baveći se raznim poslovima, pre nego što je pokrenula Spanx 2000. godine. Pre toga, imala je propale angažmane u svetu advokature, kao i u kompaniji Dizni, a prodavala je faks mašine jedno vreme.

Ideja o proizvodnji midera pala joj je na pamet dok je posmatrala krem ​​pantalone u svom ormaru. Kako kaže, nikada ih nije nosila jer nije imala donji veš koji se ne bi ocrtavao. Tada je rešila da stvori proizvod koji će oduševiti sve žene.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Blakely (@sarablakely)

 

Svi muškarci su je odbili na tom putu i na kraju joj je pomogla jedna žena, čije tri ćerke su bile oduševljene idejom.

Video: Kako se pravi sedalica vredna minimum 3.000 dinara: Red milovanja vune, red vode i sapuna

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>