• 0

Nasilje, nedovoljne plate, smene: Šta sve tera ove službenike da daju otkaz? Britanci u panici

U međuvremenu, potražnja za pozicijama u građevini je opala zbog problema u lancu snabdevanja

  • 0
Izrael, bekstvo iz zatvora

Foto: Tanjug/AP

Zatvori u Velikoj Britaniji suočavaju se sa poteškoćama u zapošljavanju dovoljnog broja službenika, odnosno stražara, usred porasta slobodnih radnih mesta, saopštio je sindikat.

Naime, oglasi za posao skočili su na rekordno visok nivo uoči Božića, prema informacijama regrutere. Instruktori vožnje, zatvorski službenici i vozači viljuškara su među poslovima koji se najviše traže, saopštila je Konfederacija za regrutovanje i zapošljavanje (Recruitment and Employment Confederation, REC).

U međuvremenu, potražnja za pozicijama u građevini je opala zbog problema u lancu snabdevanja.

Podaci REC-a pokazuju da su zatvori bili među poslodavcima sa najvećom potražnjom za osobljem krajem oktobra i početkom novembra, pri čemu su oglasi za čuvare porasli za 13%.

Sindikat zatvorskih službenika (The Prison Officers Association, POA) saopštio je da se "zatvori suočavaju sa ozbiljnim poteškoćama u zapošljavanju". Radna snaga im, jednostavno, odlazi. U poslednja tri meseca, iz zatvora Berwyn u severnom Velsu otišla su 134 zatvorska službenika, piše BBC.

Došlo je do porasta nasilja i samopovređivanja među zatvorenicima, kao i nasilja usmerenog prema zatvorskim službenicima, nakon što su ukinute restrikcije koje su se odnosile na mešanje zatvorenika zbog kovida-19.

Pritom, plate nisu zadovoljavajuće. Ipak, HM Zatvorska služba je objavila da će svo osoblje koje zarađuje manje od 24.000 funti dobiti povećanje plate od 250 funti, a svo osoblje -  koje tek treba da dostigne vrh svog platnog opsega - nastaviće da prima progresivnu platu za do 5%.

Najveći skok su zabeležila radna mesta za instruktore vožnje, pokazuju podaci REC-a, koja su porasla za oko trećinu. Portparol REC-a je istakao da je to verovato zato što su se "nagomilali" časovi koji nisu praktikovani tokom 2020. godine, kao i testiranja.

Video: Direktor Air Monenegro za Telegraf o rezultatima nove crnogorske avio-kompanije i budućim planovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>