• 0
 ≫ 

Direktor otpustio 900 radnika preko Zuma i poručio: "Poslednji put kad sam ovo uradio, plakao sam"

 ≫ 

Garg je naveo tržišnu efikasnost, performanse i produktivnost kao razlog otpuštanja

  • 0
zoom sastanak Foto: Shutterstock

Izvršni direktor "Better.com", Višal Garg, objavio je da ta hipotekarna kompanija otpušta oko 9% svoje radne snage"Caka" je ne samo u broju radnika, koji u ovom slučaju iznosi 900, već i u načinu na koji je Garg to učinio.

Naime, vest o otkazima je saopštio putem Zum (Zoom) vebinara, i to neposredno pre praznika.

- Ako ste uključeni u ovaj poziv, vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena - rekao je Garg u razgovoru, a uvid u taj snimak imao je CNN Business.

Direktor "Better.com" je dalje dodao: "Vaš radni odnos ovde prestaje odmah", a zatim je kazao da zaposleni mogu očekivati mejl od HR službe, vezan za detalje oko beneficija i otpremnina.

U izjavi za CNN Business je naveo da je "potreba za otpuštanjem mučna, posebno u ovo doba godine".

Finansijski direktor Kevin Rajan takođe se oglasio za američki medij, rekavši da su ih "bilans stanja i smanjena i ciljana radna snaga, sve skupa, naterali da igraju napad na radikalno rastuće tržište vlasništva nad kućama".

Garg je naveo tržišnu efikasnost, performanse i produktivnost kao razlog otpuštanja. Fortune je kasnije izvestio da je Garg optužio zaposlene za "krađu" od svojih kolega i kupaca, time što su neproduktivni i rade samo dva sata dnevno. "Ovo je drugi put u karijeri da ovo radim i ne želim to da radim. Poslednji put kada sam to uradio, plakao sam", rekao je Garg u pozivu.

Video: Ovo je najbolji način da izbegnete onlajn sastanak i vratite se u krevet

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>