• 0

Pravnici prolaze bolje nego ikad u krizi: Početničke plate obaraju rekorde

Iako je u ovoj krizi bilo "pobednika i gubitnika", svakako je činjenica da se Britanija suočava s povećanjem plata kakvo nije viđeno u poslednje dve decenije

  • 0
posao

Foto: Freepik

Profesionalna firma za zapošljavanje kaže da diplomiranim pravnicima daje početne plate do 150.000 funti, zbog nedostatka radnika.

Glavni finansijski direktor u "Robert Walters" rekao je za BBC da ljudi u mnogim industrijama u Velikoj Britaniji daju otkaz zbog bolje plaćenih poslova, usred sve veće potražnje.

Dodaje i da je "15% neko minimalno povećanje plata koje se primećuje, ali da neki povećavaju plate i do 50%". Smatra da bi 2022. trebalo da bude još bolja godina od 2021. - za traženo osoblje, osim ako se nešto značajno ne dogodi.

Iz "Robert Walters" kažu da su firme koje traže radnike sada jedne drugima "oštra konkurencija", u borbi za talente i da je "neverovatno teško pronaći prave ljude".

Iako je u ovoj krizi bilo "pobednika i gubitnika", svakako je činjenica da se Britanija suočava s povećanjem plata kakvo nije viđeno u poslednje dve decenije. Tamo gde nije uočen rast jesu prodavci na malo i avio-kompanije.

Kompanija, koja ima kancelarije u Aziji, Evropi i SAD, saopštila je da je zabeležila najbolji decembar po prodaji ikada. Najveće tržište im je Japan.

Trend nedostatka osoblja je očigledan širom sveta, te je tako i Velika Britanija deo njega. Novokvalifikovani advokati, u najpoznatijim firmama, sada navodno zarađuju čak 147.000 funti, mimo bonusa. Gradske banke su takođe povećale početničke plate, kako bi zadržale talente.

Video: Broj radnika u IT industriji skočiće 3 puta: Direktor Microsoft-a u Srbiji o najtraženijem zanimanju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>