• 0

Kako je Džesika Simpson povratila svoje ime? Prodala pa otkupila svoj brend, nakon žustre borbe

Godine 2015, "The Jessica Simpson Collection" kolekcija je dostigla godišnju prodaju od čak milijardu dolara. Ipak, nakon toga, došlo je do finansijske propasti

  • 0
Džesika Simpson, Jessica Simpson

Džesika Simpson / Foto: Instagram/jessicasimpson

Američka pevačica, glumica i modna dizajnerka, Džesika Simpson, želela je da pošto-poto spasi svoj posrnuli brend, koji je pre nekoliko godina "pao u ruke" pogrešne kompanije.

Nakon dve godine borbe, uspela je da ga povrati, tačnije - otkupi.

Pritom, nije reč o bilo kakvom brendu, već onom vrednom milijardu dolara. U podužem intervjuu za Blumberg, Simpson je otkrila neke "očajničke mere" koje je preduzela da spase svoju modnu imperiju.

- Čak i ako moram da odem da živim u malom mestu u Irskoj, učniću to - rekla je Amerikanka (42).

Džesika je, naime, davne 2005. lansirala modnu liniju za žene i decu, pod imenom "The Jessica Simpson Collection", a do 2010. brend je već bio rasprostranjen u 650 prodavnica širom SAD. Iste godine, profit je bio 750 miliona dolara.

Godine 2015, brend je dostigao godišnju prodaju od čak milijardu dolara. Ipak, nakon toga, došlo je do finansijske propasti.

Odluku da povrati svoju kompaniju, Džesika je donela tokom dramatičnog perioda u svom životu. Godine 2019, dok je bila trudna 34 nedelje sa svojim trećim detetom, Simpsonova je hospitalizovana sa teškim bronhitisom jer je status njene ćerke počeo da se pogoršava.

Odluka, doneta u bolničkom krevetu, bila je početak dvogodišnje borbe sa kompanijom "Sequential Brands Group, Inc.", koja je postala većinski vlasnik pre sada već sedam godina, ostavljajući tako Simpsonovu i njenu majku Tinu, koja je bila jedna od najvažnijih figura, sa manjinski udelom od 37,5%.

Kroz nekoliko godina, otkako je pomenuta kompanija kupila brend ne bi li ga "spasila", bilo je jasno da se "The Jessica Simpson Collection" neće proširiti pod imenom "Sequential", kako je mladoj zvezdi bilo obećano.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson)

 

Kompanija je bila u finansijskim problemima i Simpsonova je znala da je posao koji je stvorila - u opasnosti. "Moje ime je bilo na njemu", rekla je.

Bila je spremna da odustane i od jednog od svojih domova, da bi spasila svoju imperiju. U pitanju je vila sa šest spavaćih soba i 10 kupatila, koju je 2013. kupila za 11,5 miliona dolara od Ozija i Šeron Ozborn.

Do avgusta 2021. kompanija je podnela zahtev za zaštitu od stečaja, u skladu sa Poglavljem 11, a mesec dana kasnije, američka zvezda je, navodno, ponudila da kupi brend u bankrotu, za 65 miliona dolara. U oktobru je već bila izvršni direktor kolekcije Džesika Simpson.

- Za mene je to sve, da mogu da preuzmem potpuno vlasništvo nad svojim brendom - rekla je pevačica i dodala da je posle "posle 16 godina poslovanja, spremna da raširenih ruku dočeka sledeću uzbudljivu fazu".

- Znam da je samo nebo granica kada se moja mama, naš neverovatan tim i ja potpuno zaključamo u svoje klijente - dodala je.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>