• 6

Nude 10.000 dolara da se preselite u ovu državu i ostvarite američki san. U čemu je caka?

Reč je o kampanji "Živi i radi ovde", pokrenutoj još u novembru 2020, kao odgovor na smanjen prihod od turizma

  • 6
Reka Arkansas, devojka vesla, veslanje

Foto: Shutterstock

Da, dobro ste pročitali. Ako ste oduvek maštali o životu u SAD, sada se nudi jedinstvena prilika, i još će vam platiti za preseljenje i rad u ovoj saveznoj državi.

Negde u decembru 2021. pisali smo o tome da Arkanzas sve više dobija na popularnosti, a u pitanje je američka država koja je decenijama bila na ivici Divljeg zapada, te koja se delom SAD smatra od 1836.

Oni zaposleni koji moraju da rade od kuće - biće nagrađeni, ako odluče da im mesto boravka i rada bude upravo Arkanzas.

Organizacija Savet severozapadnog Arkanzasa tehnološkim zaposlenima i preduzetnicima nudi 10.000 dolara u bitkoinu da se presele tamo.

Kako je navedeno na sajtu organizacije, ova oblast Amerike doživljava "eksplozivan rast" u tehnološkom sektoru, a posebno u okviru tehnologija koje podržavaju blokčejn.

Reč je o kampanji "Živi i radi ovde", pokrenutoj još u novembru 2020, kao odgovor na smanjen prihod od turizma. U početku, nagrada je bila samo 10.000 dolara u gotovini, i to i dalje postoji kao opcija, ako nekome više odgovara od kriptovalute.

Međutim, nije samo novac po sredi. Radnici koji dobiju podsticaj, takođe dobijaju i bicikl za rekreaciju i istraživanje, kao i članstvo u državnim umetničkim i kulturnim institucijama. Oni koji ne posluju u tehnološkom domenu, ali imaju želju da žive i rade u Arkanzasu, takođe mogu da dobiju 10.000 dolara - barem sudeći prema pozivu koji stoji na sajtu.

Arkanzas

Arkanzas / Foto: Shutterstock

Ipak, naravno da ima i određenih uslova. Potrebno je da "kandidat" za nagradu ima 24 godine, dve godine radnog iskustva, da je spreman da radi puno radno vreme, zatim, da ne živi u Arkanzasu, a da u njega može da se preseli u roku od šest meseci od dobijanja podsticaja.

Takođe, neophodno je da kandidat bude državljanin SAD ili da ima vizu. Kako se navodi, do sada je zahtev za preseljenje podnelo čak 35.000 ljudi iz raznih zemalja.

Video: Šumadija je prepoznata kao nova destinacija za digitalne nomade

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>