• 0

Liderka objasnila zašto ne nosi masku na sastancima, nakon što je uvela strože mere za građane

Narod se pobunio, te se Keri Lam obratila danas novinarima

  • 0
Carrie Lam

Foto: Tanjug/AP

Izvršna direktorka Specijalnog administrativnog regiona Hongkong, Keri Lam, obratila se danas novinarima, odgovarajući na kritike zbog odluke da prestane da nosi maske tokom sastanaka Zakonodavnog saveta i konferencija za štampu.

Mnogi građani su se žalili na njeno ponašanje na društvenim mrežama, ističući "licemerje", jer je Lam ponovo uvela nova ograničenja za stanovništvo.

Na pitanje novinara o tome, tokom konferencije za štampu, ona je insistirala na tome da je njena odluka da se odrekne maske bila "dobro promišljena", tvrdeći da je cilj bio da osigura da stanovnici mogu "osetiti njene emocije".

- Sada sam veoma tmurna, veoma zvanična, jer sam veoma zabrinuta. Ljudi moraju da razumeju i osete moja osećanja - kazala je Lam i dodala:

"Neću vam se smejati niti izgledati veoma opušteno ili ležerno".

Lam je insistirala na potrebi da se jasno čuje poruka koju je prenosila javnosti. Hongkong je u ponedeljak prijavio 109 novih slučajeva kovida-19. Trenutni talas virusa, vođen varijantom omikron, dolazi nakon "mirnih" meseci.

Video: Otkazano na desetine letova zbog omikron soja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>