• 3
 ≫ 

Jelena iz Zrenjanina je solo pevačica i zavarivačica: Ne odriče se laka za nokte - ni zanata

 ≫ 

Završila muzičku školu, pa kurs za zavarivača

  • 3

Zrenjaninski "Šinvoz" jedan je od najvećih remontera železničkih vozila u Srbiji. Okrenuti mahom izvozu stabilno posluju, a uz nove proizvodne linije otvoreni su stalni konkursi za prijem radnika.

Tridesetdvogodišnja Jelena Marčićev iz Zrenjanina završila je muzičku školu i odsek solo pevanje, a danas je zavarivač u pogonu za rekonstrukciju i izgradnju vagona i železničkih kompozicija, piše RTS.

Bez zaposlenja, dugo vremena na birou rada, obuku je završila sa odličnim rezultatima i već dve i po godine radi u zrenjaninskom "Šinvozu".

- Čula sam da traže radnike, zanimalo me je. Predala sam CV, zvali su me na probno zavarivanje, došla sam i ostala - priča Jelena i na pitanje da li idu lak za nokte i kolomast u isto vreme, odgovara: 'Kako ne ide, evo! Sve se može.'

Jelena je jedna od oko 250 radnika trenutno zaposlenih u "Šinvozu", kompaniji koja radi u tri smene i uvek ima otvoren konkurs za prijem novog kadra. Radi se uglavnom za strane investitore.

- U tri smene i zahteva se kvalitet. Ovde je dosta delova za izvoz, tako da se traži i dobra i kvalitetna realizacija - ističe Radojica Zvekić, radnik "Šinvoza".

Radi se za tržišta Francuske, Nemačke, Austrije, Turske. "Šinvoz" postoji od 1887. godine, a privatizovani su pre deceniju i po. Za razliku od drugih sličnih preduzeća remontera železničkih vozila beleže samo rast proizvodnje.

- Mi stalno uvodimo nove projekte, stalno nam se javljaju novi kupci iz inostranstva s kojima uspostavljamo saradnju, i stalno su nam potrebni zavarivači i inženjeri kako bismo odgovorili zahtevima kupaca - navodi Radomir Miljuš, direktor "Šinvoza".

Proizvodnja zrenjaninskog "Šinvoza" u proseku je svake godine vredna nekoliko miliona evra, a kako bi odgovorili zahtevima tržišta, ovde je otvoren i certifikovan obrazovni centar za prekvalifikaciju i doškolovanje kadra. U skladu sa modernizacijom i otvaranjem novih pogona, obuka je upravo u toku.

Video: Od Jelenine lepote zastaje dah, a kad uzme aparat za varenje, svi misle da se šali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    4. februar 2022 | 07:00

    I "Flender",u Subotici se moze pohvaliti sa dve zene zavarivaca

  • Srbija

    4. februar 2022 | 09:39

    Ima i Beograd najlepšu devojku Nataša nosi slušne aparate. I ona radi zavarivač , a završila umetničku. Pozdrav

  • Zoki

    4. februar 2022 | 18:08

    Uspela u zivotu...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>