• 3
 ≫ 

Ovo niko nije očekivao: Radnici besni jer kompanije ukidaju obaveznu vakcinaciju

 ≫ 

Kako se čini da stope zaraze opadaju, tako i kompanije popuštaju pravila

  • 3
Australija korona virus vakcinacija Foto: Shutterstock

Zapošljavanje nevakcinisanih radnika se opet dešava, i taj "trend" ne prati samo JPMorgan Chase & Co.

Međutim, zanimljivo je ono što se događa: prvobitno su se radnici bunili zašto je negde vakcinacija obavezna, tj. zbog strogih mera brojnih kompanija, a sada se zbiva suprotno.

Radnici su nezadovoljni zbog stava nekih kompanija da više ne traže obaveznu vakcinaciju. Kako piše Blumberg, skoro trećina poslodavaca koji su ranije zahtevali vakcinaciju protiv kovida - odustali su od te ideje ili planiraju da odustanu.

Kako se čini da stope zaraze opadaju, tako i kompanije popuštaju pravila, često u pokušaju da privuku nove zaposlene na uskom tržištu rada.

Ono što, međutim, predstavlja problem je činjenica da radnici i kupci koji su oprezni u vezi sa virusom - mogu da negoduju da dele prostor sa nevakcinisanima, što komplikuje povratak u kancelariju.

Firme i opštine se, naime, već suočavaju sa ljutitim odgovorom radnika koji su otpušteni ili poslati na odsustvo - jer su prethodno odbili da se vakcinišu.

Virdžinija Alejn, dugogodišnja konobarica koja je otpuštena prošle jeseni zbog odbijanja da primi vakcinu, opisala je izuzeća Njujorka kao "licemerna", u nedavnoj tužbi protiv grada i gradonačelnika Erika Adamsa.

Video: Martina je mentalni nudista: Vaša kompanija je vaš odraz, morate da je vaspitate

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    14. april 2022 | 21:44

    Isprani mozgovi

  • Mirko

    15. april 2022 | 03:11

    Gluposti ja radim u javnom sektoru i nikad nisam imao problem što nisam vakcinisani iako smo svi dobili napismeno da moramo da budemo. Boje se oni nas nevakcinisanih.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>