• 1

"Očito nam svima dobro ide": Nude 950 evra za tri sata posla, ali niko neće da radi

Dežurstvo vikendom u ovoj bolnici trenutno preduzima samo jedna osoba, i to pedijatar u penziji

  • 1
Novac, evri

Foto: Shutterstock

Uprkos naknadi od 950 evra za tri sata rada tokom vikenda, u Štajerskoj (jednoj od 9 saveznih austrijskih pokrajini) nema kandidata za posao.

Opšte je poznato da industrijski i ugostiteljski sektor očajnički traži kvalifikovane kadrove, a sada to pogađa i medicinsku oblast. Iako ponuda zvuči primamljivo, barem sa finansijske strane, izgleda da za posao pedijatra niko u Štajerskoj nije zainteresovan.

- Nudimo 950 evra za trosatno dežurstvo subotom i nedeljom, od 9 do 12 sati, pa me zanima šta se događa. Očito nam, jednostavno, ide predobro - kaže za Kleine Zeitung Klaus Pesenbaher, medicinski direktor u "Health Care Styria", a prenosi Fenix.

Dodaje se da čak ni planove reforme hitne pedijatrijske službe nisu svi lekari dobro prihvatili. Stari model je postupno ukinut krajem marta, a novi se bori sa velikim početnim problemima.

Na primer, u prvih nekoliko nedelja - vikend služba nije mogla biti u potpunosti popunjena.

- Do sada imamo samo jednog penzionisanog pedijatra koji preuzima dežurstvo, ali naravno ne svaki vikend. Jednostavno, još nismo uspeli da zaposlimo dovoljno lekara za to. Mnogi se jednostavno osećaju preopterećeno i ne žele da rade i vikendom - istakao je Pesenbaher.

Video: Da li je teže biti maneken, voditelj ili direktor: Milan Miličić otkriva gde je najveći stres

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    18. maj 2022 | 13:58

    Nama dobro ide? Ne zivimo mi u Stajerskoj ili mozda prizeljkujete da nas nemci okupiraju. Alo

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>