• 0

Radnicima preselo: Egzodus iz ove industrije, bitniji im je kvalitet života od posla

Kako pandemija popušta, tako mnoge firme, uključujući prestižne banke, insistiraju da se osoblje vrati na posao, ali...

  • 0
rad od kuće Foto: Freepik

Više od 85% finansijskih radnika u Ujedinjenom Kraljevstvu više ne doživljava kancelariju kao svoje glavno mesto rada, što predstavlja dodatni izazov za industriju, koja pokušava da ubedi bankare da se "vrate na posao".

To pokazuje aktuelno YouGov istraživanje, koje je naručio Blumberg, a koje je urađeno na osnovu rezultata ankete sprovedene na više od 500 finansijskih rukovodilaca iz cele Velike Britanije.

Samo 14% njih sada kancelariju smatra svojim glavnim radnim mestom, u poređenju sa 42% koji su "glasali" za svoju kuću i 44% koji preferiraju hibridni režim rada.

To znači da jedan deo nedelje rade od kuće, a drugi deo - iz kancelarije.

Porast rada na daljinu je izazov sa kojim se bore sve industrije koje zapošljavaju visokokvalifikovane kancelarijske radnike, ali predstavlja posebnu zagonetku u finansijama, s obzirom na to da neke kritične pozicije – posebno trgovina – zahtevaju kompletno osoblje u ofisu.

Kako pandemija popušta, tako mnoge firme, uključujući prestižne banke kao što su Goldman Saks i JPMorgan Čejs, insistiraju da se osoblje vrati na posao, ali... Čak i taj kompromis možda neće zadovoljiti većinu radnika, dodaje Blumberg.

Za one koji kombinuju kancelariju i dom, poželjna postavka je u velikoj meri nagnuta ka radu na daljinu. Samo petina ispitanih bi želela da provede tri ili više dana nedeljno u kancelariji.

Inače, banke se već proteklih nekoliko godina bore da zaustave egzodus radnika koji odlaze u tehnološke firme, u svet kriptovaluta ili nešto treće. Među onima koji planiraju da napuste industriju, većina kaže da odlaze zbog faktora kvaliteta života, pokazuje pomenuto istraživanje.

Video: Braća su hobi pretvorila u biznis: Zajedno nemaju ni 18 godina, a već zarađuju ozbiljnu lovu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>