• 0

Novac kao najbolja motivacija: Majkrosoft ima "ozbiljan" plan da zadrži svoje talente

Prema novom globalnom istraživanju jedne kompanije, fenomen "Velika ostavka" će se nastaviti

  • 0
Microsoft Majkrosoft

Foto: Shutterstock

Majkrosoft (Microsoft) je rešio da poveća zarade i beneficije svojim "talentima", kako bi ih zadržao u kompaniji, na vrlo konkurentnom tržištu rada.

Navodi se da je visoka inflacija smanjila kupovnu moć Amerikanaca, te je tehnološki gigant iz Sijetla juče saopštio kako će "maltene udvostručiti" budžet za plate zaposlenih.

Takođe, Majkrosoft planira da povećava opseg svojih kompenzacija, zasnovanih na akcijama, za najmanje 25 odsto. Ovakva odluka se, ipak, ne odnosi baš na sve.

Gigant će, naime, najpre motivisati zaposlene u ranoj i srednjoj karijeri. Samo u SAD, posluju sa 103.000 radnika, a ima ih još 78.000 širom sveta.

"Iako smo uzeli u obzir uticaj inflacije i rastućih troškova života, ove promene odražavaju i našu zahvalnost talentima svetske klase, koji podržavaju našu misiju, kulturu, klijente i partnere", navodi se u saopštenju kompanije.

Inače, mnoge velike kompanije suočavaju se sa deficitom radne snage, pre svega zbog pojave poznate kao Velika ostavka - period napuštanja radnih mesta u masovnom broju.

Podsećamo, prema novom globalnom istraživanju kompanije PwC, taj fenomen će se nastaviti: svaki peti radnik, iz raznih industrija, kaže da će verovatno promeniti posao u narednih 12 meseci.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>