• 1

Dajem otkaz jer mi je Bijonse tako rekla: Velika ostavka je upravo dobila i himnu, ovo je zaista revolucija

Sada „Velika ostavka“ ima i himnu

  • 1
Beyonce, Bijonse Foto: Tanjug/AP/Pablo Martinez Monsivais

Velika ostavka je deo duha ovog vremena. I Telegraf Biznis bavi se ovom temom, naročito kroz naš podcast "Kako si na poslu".

Ipak, ako vam treba dokaz, pitajte Bijonse kako da to uradite.

Novi singl ove superzvezde, „Break My Soul" koji je objavljen u ponedeljak uveče, dotiče slabost radnika koja je dovela do toga da rekordni broj Amerikanaca napusti posao. To je prva pesma sa njenog sedmog studijskog albuma koji će biti objavljen 29. jula.

Bijonsina oda napuštanju vašeg posla je najnovija kulturna referenca na trend rada Velike ostavke koji je počeo u proleće 2021, otprilike u vreme kada se američka ekonomija ponovo otvarala u širem smislu nakon zatišja u eri pandemije.

Proces nazvan „Great Resignation“ (Velika ostavka), koji se širi svetom, predstavlja razliku između slobodnih radnih mesta i onih koji traže posao. Kako sada stvari stoje, trenutno postoje skoro dva otvorena radna mesta za svakog nezaposlenog radnika. Ovu situaciju predsednik Federalnih rezervi Džerom Pauel nazvao je „nezdravom“.

"Sada sam se samo zaljubila / I upravo sam dala otkaz / naćiću novu stvar / …. rade na mojim živcima / Zato ne mogu da spavam noću.“, peva Bijonse.

Posebno se u medijima ističu stihovi „Oslobodi svoj bes / Oslobodi svoj um / Oslobodi se svog posla / Oslobodi plimu / Oslobodi stres / Oslobodi svoju ljubav / Zaboravi ostalo“, koja peva Big Freedia, na kraju pesme.

Trending na Twitteru bilo je „slanje imejla o otkazu jer mi je Bijonse tako rekla“, a pesma je momentalno skočila na prvo mesto na iTunes-u.

Video: Da li su Srbi spremni za veliku ostavku?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>