• 4

Tiktokerka potroši do 45.000 evra u danu, a ništa ne radi? "Kao pijavica sam, ni kosu ne perem sama"

"Volim da započnem dan šoljicom kafe, ali mrzim da je spremam, pa naručim dostavu na kućnu adresu", kaže ova Njujorčanka koja ne krije da se finansijski oslanja na roditelje

  • 4
model, bazen, poziranje Foto: Shutterstock

Popularna društvena mreža TikTok verovatno izaziva najviše oprečnih mišljenja, među svim platformama.

Smatraju je "najsrećnijom društvenom mrežom", zbog toga što je poznata po kratkim zanimljivim/smešnim videima, skečevima, mimovima, ali... Zaposleni u ovoj firmi, koja je pod palicom "Byte Dance Ltd", otkrivaju da im je posao - pakao.

Bilo kako bilo, najpopularniji tiktokeri, koji kreiraju zanimljiv sadržaj na mreži, mogu da zarade enormne svote novce, i svaki dan beleže sve veći broj pratilaca - jer napreduje i sama platforma. Statistika kaže da je u 2022, do sada, milijardu aktivnih korisnika na TikTok-u, rasprostranjenih u 154 zemlje sveta.

Među njima je i tiktokerka Roma Abdesselam, koja se na ovoj mreži predstavlja kao "ćerka koja ništa ne radi i sedi kod kuće". Influenserka je svojim pristupom i stilom života zaintrigirala mnoge jer, kako kaže, ne zarađuje ništa, a dnevno potroši čak više od 45.000 evra.

U čemu je trik? Teško da toliki novac može zaraditi od prisustva na TikTok-u, ali kaže da se "oslanja na svoje roditelje".

- Volim da započnem dan šoljicom kafe, ali mrzim da je spremam, pa naručim dostavu na kućnu adresu. Nakon toga najčešće sledi trening, pa sređivanje frizure. Popodne provodim u šopingu s prijateljima, nakon što obavim ručak. Uvek se trudim da stignem na ručak u 13 sati. Nakon toga pokušavam da ubacim još jedno vežbanje u svoj raspored, i ostaje mi dovoljno vremena da se spremim za večernji izlazak s prijateljima - kaže Roma iz Njujorka.

Dodaje i kako ne voli da sama pere kosu, te da uvek ide u neki salon. Najviše para, kaže, toši na odeću.

- Četiri puta nedeljno idem u šoping, a najviši iznos koji sam potrošila u jednom danu je 40.000 funti. Te autfite najčešće ponesem samo jednom ili dvaput, a onda ih se rešim. Ne volim da imam mnogo odeće pa je doniram. Ako sam se fotografisala u toj odeći, onda mi ona više ne deluje kao novitet, pa je brzo odbacim - ističe dalje tiktokerka.

Naglašava i da je jednom prilikom potrošila previše, te da su joj roditelji zbog toga oduzeli karticu. Tvrdi kako oni žele da im se ćerka uda, osamostali i pronađe posao.

- Nikada nisam imala džeparac, ali su mi ga roditelji jednom uskratili jer sam trošila više od 130.000 evra. Oduzeli su mi kreditnu karticu. Porodica me tera da se zaposlim, a takođe i da se udam, jer ne žele da se finansijski oslanjam na njih. Ja sam poput pijavice - izjavila je.

Video: Brankica Ljamić: Uspeh svake firme zavisi od znanja vlasnika o sebi, i o poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>