• 1

Da li biste se sada menjali s njima? Ovim radnicima treba jakna, iako je napolju pakleno vruće

"Ne smemo odmah na sunce, jer možemo da padnemo u nesvest", priča jedna radnica u hladnjači

  • 1
hladnjača

Foto: Shutterstock

Ima, ipak, jedno mesto koje se povremeno, u ovakvim danima praćenim visokim temperaturama, svima nama učini kao idealno.

Redakcija RTS je proverila kako izgleda kada vam je na plus 35 stepeni - radno mesto hladnjača.

Sa 33 stepena napolju, ekipa je ušla u hladnjaču gde su četiri stepena. Tu su bili 20 minuta. Prvih 10 minuta im je, kako kažu, zaista prijalo rashlađenje, ali je onda postalo hladno.

Dok se većina Beograđana ovih dana topi na tropskim temperaturama, zaposleni u hladnjači rade na temperaturi od svega četiri stepena. Na pitanje kako se oseća kada iz tih uslova treba da izađe napolje, Aleksandar Kuzmanović kaže - nikako, znoj, vrućina.

- Ne smemo odmah na sunce, jer možemo da padnemo u nesvest, zbog razlike ovde i napolju. Sačekamo nekih pet minuta, 10, pa onda idemo - priča Sanela Simonić.

Radnici u komori ne bi trebalo da budu duže od dva sata. Zato se prave pauze od pola sata, pa onda ponovo mogu u hladnjaču. "Samo jakne, treba da se obučeš kako treba i to je to, ne treba nikakva oprema", dodaje ova radnica.

Ipak, kažu, može da se izdrži rad na tako niskim temperaturama. U hladnjači je najlepše leti, mada im i zimi odgovara, jer često tu bude toplije nego napolju.

Video: Milomir Ćurčić je bio ime u sportu, sad je preduzetnik: Fudbal kratko traje, s 35 morate dalje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    Nikad se ne bih menjao sa njima. Rad u pekarama, pečenjarama i roštiljnicama leti, i rad u klanicama, industrijama mesa, nisu normalni uslovi za rad.

    5
    1

    Podelite komentar

Google preporuke