• 0

Sve bliži odnosi dve zemlje: Stižu posebne vize za mlađe radnike

Šema Ujedinjenog Kraljevstva i Novog Zelanda je ranije bila otvorena za osobe od 18 do 30 godina

  • 0
Novi Zeland

Foto: Pixabay/barni1

Velika Britanija i Novi Zeland će omogućiti većem broju mladih ljudi da duže žive i rade u obe zemlje.

Britanski premijer, Boris Džonson, i njegova koleginica, Džasinda Ardern, saglasili su se da produže šeme Youth Mobility i Working Holiday. Starosna granica za kandidate biće povećana sa 30 na 35 godina, a maksimalni period boravka u ovim zemljama biće - tri godine.

Ovaj dogovor je sličan onom koji se vezuje za Australiju.

Šema Ujedinjenog Kraljevstva i Novog Zelanda je ranije bila otvorena za osobe od 18 do 30 godina. Ministarka unutrašnjih poslova, Priti Patel, rekla je da će ovaj potez "dati još većem broju mladih Britanaca i Novozelanđana priliku da razviju svoje veštine, uspostave doživotne veze i doprinesu zemlji-domaćinu".

Ardern, koja je u Londonu radi razgovora sa Džonsonom, rekla je da se Novi Zeland dugo zalagao za poboljšanje tzv. Working Holiday viza. Premijeri su se sastali nakon samita NATO-a u Madridu, koji je završen u četvrtak.

Premijerka Novog Zelanda je rekla da će dve zemlje razgovarati o sporazumu o slobodnoj trgovini potpisanom prošle godine, kao i o odgovoru na rat u Ukrajini.

Video: Rat u Ukrajini uticao na inflaciju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>