• 2
 ≫ 

Rijana je najmlađa self-made milijarderka u SAD: "Moj novac nije za mene, uvek gledam da pomognem"

 ≫ 

Rijana poseduje 30 odsto kompanije Savage X Fenty, kao i polovinu kompanije Fenti Beauty, koja je 2020. godine ostvarila prihod od 550 miliona dolara

  • 2
Rijana

Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/John Salangsang

Egzotična lepotica i pevačica sa Barbadosa, Rijana (34), ujedno je i najmlađa self-made milijarderka u Sjedinjenim Državama. To znači da je svoje bogatstvo izgradila sama, a da je trenutno među svim tako uspešnim preduzetnicama u Americi - najmlađa.

Ona nije odrasla u neboderu na Menhetnu ili u Holivudskim brdima, u Los Anđelesu, ali danas sebi može da priušti najlepše vile upravo na takvim mestima i još mnogo više, budući da se njena lična imovina procenjuje na 1,4 milijarde dolara.

Rijana je vrlo mlada ušla u svet muzike i šoubiznisa, a od pre nekoliko godina je i šefica popularnih kozmetičkih brendova - Fenty i Fenty Beauty, koji su joj doneli ogromnu zaradu. Takođe, Rijana poseduje i modni brend Savage X Fenty.

Rijana je, prema pisanju CNBC-a, nedavno treću godinu zaredom krasila Forbsovu godišnju listu najbogatijih američkih žena koje su same stvorile svoja bogatstva. Zauzela je 21. mesto u ukupnom poretku i jedina je milijarderka na toj listi - mlađa od 40 godina.

Dobar deo novca je proistekao iz njene muzičke karijere, ali većina dolazi upravo iz ove tri maloprodajne kompanije. Blumberg je u martu izvestio da kompanija za donji veš, Savage X Fenty, sa savetnicima radi na IPO-u, koji bi potencijalno mogao biti procenjen na 3 milijarde dolara.

Rijana poseduje 30 odsto te kompanije, a takođe poseduje polovinu kompanije Fenti Beauty, koja je 2020. godine ostvarila prihod od 550 miliona dolara. Druga polovina kompanije je u vlasništvu francuskog luksuznog modnog konglomerata LVMH. Brojke su impresivne, ali je pevačica i preduzetnica rekla da njen fokus nije na procenama i priznanjima.

Godine 2019. je za Njujork Tajmsov "T Magazine" rekla da je, pošto nikada nije planirala da zaradi bogatstvo, postizanje finansijskih prekretnica "neće sprečiti da radi". Devetostruka dobitnica Gremi nagrade takođe je istakla da u svakom slučaju želi da zarađeni novac usmeri na stvari koje su važne.

- Moj novac nije za mene; uvek je tu pomisao da mogu da pomognem nekom drugom - rekla je ona. "Svet vas zaista može naterati da verujete da su pogrešne stvari prioritet, i čini da vam zaista nedostaje srž života, ono šta znači biti živ".

Video: Radnici i u Srbiji imaju novu krilaticu isplati li se: Hibridni model rada je tu, nema povratka

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>