• 0
 ≫ 

Franšiza dvojezičnih škola stiže u Srbiju: "Tražimo ozbiljnog srpskog investitora ili preduzetnika"

 ≫ 

Potreban je investitor koji bi želeo da ulaže u privatno obrazovanje

  • 0
Jan Bidan Yann Bidan intervju

Foto: Maple Bear

Četiri godine od ulaska u Centralnu i Istočnu Evropu, Maple Bear, najveća i najbrže rastuća franšiza K-12 dvojezičnih škola na svetu, udružila se sa Vantage Capital-om u regionalnom investicionom programu vrednom 100 miliona evra.

Na primer, u Poljskoj kapitalizacijom planiraju da otvore još 40 škola, a u Češkoj više od 20. Imaju i program finansiranja u nekretnine koji će vlasnicima škola omogućiti da izgrade velike, vodeće osnovne i srednje škole.

Kako navodi naš sagovornik, u Srbiji će partnerstvo sa Vantage ubrzati razvoj i privući ozbiljne investitore u franšiznu mrežu škola, a obrazovanje je, ne kaže se tek tako - najbolja investicija. Kompanija je osnovana 2003. godine u Severnom Vankuveru, u Kanadi.

U razgovori za Telegraf Biznis, generalni direktor Maple Bear za Centralnu i istočnu Evropu Jan Bidan (Yann Bidan) govori o planovima za ovo tržište. 

 

  • Ima li srpskih investitora koji su već zainteresovanih za ulazak u Maple Bear franšiznu mrežu?

- Primamo zahteve iz svih zemalja regiona, pa i Srbije takođe. Aktivno tražimo ozbiljnog srpskog investitora/preduzetnički kapital sa kojim bismo zajednički ušli u partnerstvo, i koji bi želeo da ulaže u privatno obrazovanje zajedno sa nama i na taj način da utiče na mlade građane Srbije.

 

  • Kada se očekuje otvaranje prve Maple Bear škole u Srbiji?

- Naša želja bi se ispunila kada bismo bili u prilici da se to otvaranje desi tokom 2023. U Centralnoj i Istočnoj Evropi tokom narednih 10 godina planira se otvaranje dodatnih 200 škola u 22 zemlje.

Kada je reč o Srbiji, naši planovi su da imamo jednu vodeću školu u Srbiji i prisustvo u još šest. U Beogradu smo već od septembra 2021. godine otvorili vrtić. Upis je u toku i razgovori o Osnovnoj školi su u toku, a postoji i više zahteva iz drugih gradova.

  • Postoji li interesovanje na domaćem tržištu za ovakvu školu?

- Maple Bear je vrhunski brend u svetu obrazovanja. Omogućava vrhunsko dvojezično obrazovanje koje cveta svuda u svetu i tu verujte Srbija nije izuzetak. Poznavanje stranog jezika više nije diferencijalni faktor već neophodnost u globalizovanom svetu u kome sada živimo, a roditelji milenijalci to jako dobro znaju.

Ulaganje u usvajanje novog jezika od ranog detinjstva, rad na razvoju veština za 21. vek, omogućavanje obrazovanja koje poziva na razmišljanje ima važan uticaj na budući razvoj karijere dece i na prosperitet zemlje. Da bi se zadovoljila ova rastuća potražnja, mreža Maple Bear brzo raste širom sveta.

Video: Jelena Radonjić je prvi posao imala u Japanu, danas je saradnik Forbsa: Ovo su top veštine za uspeh

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>