• 1

Para na paru ide: Kažu da je "najzgodniji penzioner", bogatiji od engleske kraljice

Bivši fudbaler Dejvid Bekam i njegova supruga Viktorija, nekadašnja pevačica grupe Spice Girls, zajedno su od 1997. godine

  • 1
dejvid bekam

Foto: Profimedia

Mnogi bi u šali, ali i zbilji, rekli da je engleski šmeker Dejvid Bekam - "najpoželjniji penzioner". Kopačke je okačio o klin u maju 2013, dakle, maltene pre jednu deceniju, ali pojavom i dalje privlači pažnju gde god da se pojavi.

Iza sebe ima mega uspešnu 20-godišnju karijeru i stabilan brak, nedavno je oženio i jednog od trojice sinova, a slobodno vreme rado provodi sa svojom mezimicom, ćerkom Harper (10). Tu je, naravno, i supruga Viktorija koja ga sve ove godine prati u stopu.

S druge strane, ima i onih koji tvrde da ljubavna idila Bekamovih nije baš onakva kakvom se čini, te da se njih dvoje ne razvode jer bi tako izgubili značajan deo svog bogatstva.

Koliko u tome ima istine - ne znamo, ali znamo da je reč o enormnim svotama novca. Naime, sam brend "Bekam", prema procenama londonske škole marketinga, vredi više nego bogatstvo kraljice Elizabete II.

Bivši fudbaler i njegova supruga, nekadašnja pevačica grupe Spice Girls, a danas dizajnerka, zajedno su od 1997. godine. Nakon veridbe koja je usledila 1998, par je dobio prvog sina Bruklina, a potom i Romea, Kruza i ćerku Harper. Iako je ona tokom čitave njegove karijere bila posmatrana kao "žena fudbalera", činjenica je da su imperiju stvarali zajedno.

Gotovo svi članovi porodice su od rane mladosti angažovani u svetu mode, a najveći deo prihoda dolazi sa tri strane: preko novca koji Dejvid i dalje zarađuje zahvaljujući fudbalu, preko novca koji im donosi brend Beckham Brand Holdings, i na osnovu Viktorijine modne industrije.

Prema nekim procenama, samo od svog brenda Englez dnevno zaradi do 50.000 funti. Uz to, njegova supruga je vlasnica kuće "Moody Productions", koja je 2019. poslovala sa više od 10 miliona funti dobiti.

dejvid bekam

Foto: Profimedia

Mirror piše da je Bekam samo prošle godine zabeležio prihod od 17,4 miliona funti - od prodaje parfema, luksuznih satova, odeće i obuće na kojima se nalazi njegovo ime. Takođe, nedavno je predstavljen i kao novi ambasador Maseratija, zarad čega je snimio i promotivni video.

Englez je potvrdio i da će glumiti u Diznijevoj seriji kao mentor tima mladih fudbalera, za šta je potpisao milionski ugovor. Dakle, iako zvanično "u penziji", barem u svetu fudbala, Bekam je i te kako radno angažovan. Ima unosne ugovore i s kompanijama Samsung, Adidas, Pepsi, H&M... I to ne samo on, već i njegova deca.

Podsećamo vas i da je atraktivni otac četvoro dece nedavno zakoračio u svet metaverzuma.

Mimo brojnih unosnih poslova u svom vlasništvu, Bekamovi imaju i nekoliko nekretnina čija se vrednost meri milionima dolara: recimo, stan u zapadnom Londonu od 35,1 miliona funti; imanje u Kotsvoldsu vredno 6 miliona funti.

I za kraj, kao jagodica na šlagu, treba reći da fudbaler poseduje luksuznu jahtu, često viđenu u Majamiju.

Video: Jelena Radonjić je prvi posao imala u Japanu, danas je saradnik Forbsa: Ovo su top veštine za uspeh

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>