• 0
 ≫ 

Želite da radite u Guglu? Ovaj put malo teže

 ≫ 

Matična kompanija, Alfabet, do kraja marta je prijavila 17% više radnika nego godinu dana ranije. To sada predstavlja problem

  • 0
posao, kancelarija

Foto: shutterstock.com

Gugl, tehnološka kompanija pod okriljem Alfabeta, rekla je da će usporiti zapošljavanje do kraja godine.

Tu poruku je, naime, zaposlenima uputio direktno izvršni direktor Sundar Pičai. Gugl tako postaje poslednja u nizu kompanija koja će - ili povući nove zaposlene ili smanjiti osoblje.

U mejlu poslatom zaposlenima u utorak, Pičai je rekao da će Gugl "usporiti tempo zapošljavanja do kraja godine, dok će i dalje podržavati najvažnije mogućnosti". Gugl je, inače, zaposlio oko 10.000 novozaposlenih u drugom kvartalu, dodao je.

Matična kompanija, Alfabet, prijavila je 163.906 zaposlenih do kraja marta, što je 17% više nego godinu dana ranije.

- Ubuduće, moramo da bude preduzimljiviji, da radimo sa većom dozom urgentnosti, sa oštrijim fokusom i više gladi u odnosu na ono što smo pokazali tokom sunčanijih dana - rekao je direktor Gugla, i dalje istakao:

"U nekim slučajevima, to znači konsolidaciju tamo gde se investicije preklapaju i pojednostavljenje procesa. U drugim slučajevima, to znači pauziranje raspoređivanja i ponovno raspoređivanje resursa u oblasti sa višim prioritetom".

Portparol Gugla je odbio da komentariše ovu vest. Gugl se novim činom pridružuje drugim velikim i malim tehnološkim kompanijama koje smanjuju kapacitete osoblja, jer rastuća inflacija i drugi ekonomski izazovi doprinose usporavanju tehnološkog sektora.

Majkrosoft je u utorak saopštio da će smanjiti mali procenat svog osoblja, a i čelnik Mete, Mark Zakerberg, uputio je svom osoblju jasno upozorenje.

Video: Izlazak iz firme jeste izlazak iz braka: Sonja nam otkriva kako da ne izgubimo svoje ja u biznisu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>